Kremlin: Rusia spera intr-o imbunatatire a relatiilor cu Bulgaria si Republica Moldova

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

discutii negocieriRusia spera in stabilirea unor relatii mai constructive cu Bulgaria si Republica Moldova dupa recentele alegeri prezidentiale in cele doua tari, a declarat miercuri, intr-un interviu pentru RIA Novosti, Iuri Usakov, consilierul presedintelui rus Vladimir Putin, potrivit Reuters, informeaza AGERPRES.

“Ne asteptam ca vor exista unele oportunitati acolo pentru relatii mai constructive”, a afirmat Usakov, intrebat daca Moscova se asteapta la o normalizare a relatiilor cu Bulgaria si Republica Moldova dupa recentele alegeri prezidentiale.

Alegerile prezidentiale din Republica Moldova au fost castigate de catre liderul socialistilor, Igor Dodon, care pledeaza pentru normalizarea relatiilor cu Rusia, scrie RIA Novosti, amintind ca, felicitandu-l pentru victorie, presedintele rus Vladimir Putin si-a exprimat speranta intr-un dialog constructiv si o conlucrare activa pentru dezvoltarea relatiilor moldo-ruse, in conformitate cu prevederile Tratatului de cooperare si de prietenie dintre cele doua tari.

In Bulgaria, noul presedinte este tot un socialist, Rumen Radev, general de aviatie. In mesajul sau de felicitare adresat acestuia, Putin si-a exprimat increderea ca Moscova si Sofia vor reusi sa impulsioneze dialogul politic si extinderea cooperarii, conform agentiei de presa ruse.

Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, declarase cu acel prilej ca Moscova respecta alegerea facuta de cetatenii din Republica Moldova si Bulgaria si ii felicita pe candidatii care au castigat alegerile prezidentiale in cele doua tari. Totodata, a spus el, Rusia a fost “impresionata” de declaratiile facute de Igor Dodon si Rumen Radev privind dorinta lor de a actiona in directia normalizarii relatiilor cu alte tari, respectiv cu Rusia.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *