Kremlinul ii trimite un avertisment lui Zelenski, dupa ce acesta a cerut SUA inasprirea sanctiunilor impotriva Rusiei

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Kremlinul i-a trimis un avertisment marti noului presedinte ucrainean Volodimir Zelenski, care ceruse anterior SUA noi sanctiuni economice impotriva Rusiei, apreciind ca un astfel de demers nu favorizeaza rezolvarea conflictului din estul Ucrainei, relateaza AFP, informeaza AGERPRES.

‘Este o retorica care nu va ajuta Ucraina sa rezolve problema din sud-estul’ tarii, a declarat presei purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, referindu-se la regiunile separatiste ucrainene, unde conflictul intre trupele guvernamentale si rebelii prorusi a facut deja aproape 13.000 de morti de la declansarea lui in primavara anului 2014.

Volodimir Zelenski (41 de ani) a fost investit luni in functie dupa ce a castigat cu o larga majoritate alegerile prezidentiale in aprilie. El a declarat ca prioritatea sa este sa puna capat conflictului cu separatistii prorusi din Donbas.

‘Nu vom depasi agresiunea rusa singuri’, a afirmat Zelenski intr-o intalnire cu responsabili americani in cadrul ceremoniei de investire, adaugand ca trebuie ‘sporite sanctiunile’, potrivit declaratiilor sale difuzate de presedintia de la Kiev. Delegatia americana a fost condusa de ministrul energiei, Rick Perry.

Dmitri Peskov a afirmat marti ca numai Ucraina ar putea pune capat conflictului din estul tarii, implementand acordurile de pace de la Minsk negociate in 2015 sub egida Kievului, Moscovei, Berlinului si Parisului.

‘SUA nu pot implementa lista (cu prevederile acordurilor de la Minsk), nu o poate face nici Rusia. Doar Kievul poate face aceasta’, a declarat el.

Acordurile de la Minsk au permis reducerea considerabila a confruntarilor in estul Ucrainei, dar violente se produc sporadic pe linia frontului. Aspectul politic al acestor acorduri a ramas litera moarta pana in prezent, partile dand vina una pe alta pentru esec.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2