Kremlinul neaga acuzatiile conform carora Rusia ar fi incercat sa atace cibernetic echipamentul de vot din SUA

Acuzatiile conform carora serviciile de securitate rusesti ar fi incercat sa atace cibernetic echipamentul de vot din SUA ca parte a eforturilor mai ample de amestec in alegerile prezidentiale americane sunt false si nefondate, a declarat marti purtatorul de cuvant al presedintiei ruse, Dmitri Peskov, informeaza Reuters, titrat de Agerpres.

“Aceasta afirmatie nu are absolut nimic in comun cu realitatea”, a sustinut Dmitri Peskov in cadrul unei conferinte cu reporteri. “Nu am auzit argumente care sa dovedeasca veridicitatea acestei informatii… Oricum, negam cu fermitate orice posibilitate ca acest lucru sa se fi putut intampla”, a spus purtatorul de cuvant al Kremlinului.

Departamentul Justitiei din SUA a acuzat luni un contractor federal de trimiterea unui document clasificat catre o sursa media identificata ca fiind publicatia The Intercept.

Reality Leigh Winner, 25 de ani, a fost acuzata de sustragerea unui document clasificat de la o unitate guvernamentala din statul american Georgia. Ea a fost arestata pe 3 iunie, a anuntat Departamentul Justitiei.

Acuzatiile au fost anuntate la mai putin de o ora dupa ce The Intercept a publicat un document top-secret al Agentiei de Securitate Nationala a SUA (NSA) care contine informatii referitoare la eforturile rusesti de a lansa atacuri cibernetice asupra a cel putin un furnizor de software pentru alegerile din SUA si trimiterea de mesaje piratate la peste 100 de oficiali americani cu cateva zile inainte de alegerile prezidentiale din noiembrie, anul trecut.

Documentul publicat de The Intercept dezvaluie noi detalii legate de concluzia agentiilor de informatii americane potrivit carora serviciile de informatii ruse au incercat sa se infiltreze in sistemul de inregistrare al electorilor in cadrul unor tentative mai ample de a interveni in alegeri, de a o discredita pe candidata democrata Hillary Clinton si de a-l ajuta pe republicanul Donald Trump sa castige alegerile.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1