Kremlinul nu vede ”nicio perspectiva de normalizare” in relatiile cu Washingtonul dupa alegerile din SUA

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Kremlinul a transmis miercuri ca nu vede ”nicio perspectiva de normalizare” in relatiile sale cu Washingtonul, dupa alegerile de la mijloc de mandat din SUA care au dus la un Congres divizat, relevand ca presedintele Donald Trump ramane interlocutorul sau, relateaza AFP, informeaza AGERPRES.

“Nu observam la orizont nicio perspectiva luminoasa de normalizare in relatiile ruso-americane. Insa acest lucru nu inseamna ca nu ne dorim un dialog”, a declarat presei purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov.

“Ne confruntam cu numeroase probleme, care cer o comunicare intre Rusia si SUA: probleme de stabilitate strategica, de control al armamentelor. Fara dialog, aceste probleme nu se vor rezolva singure”, a adaugat el.

Relatiile dintre Moscova si Washington, care traverseaza o perioada de tensiuni puternice, sunt afectate in special de divergentele persistente privind conflictul din Siria, Ucraina sau acuzatiile de ingerinta rusa in alegerile prezidentiale americane din 2016, acuzatii pe care Rusia le respinge.

Intrebat despre rezultatul votului de marti, la sfarsitul careia democratii au castigat Camera Reprezentantilor, dar au pierdut teren in Senat, care ramane tot sub controlul republicanilor, Dmitri Peskov a spus ca este “putin probabil” ca acesta “sa complice si mai mult” relatiile dintre Moscova si Washington.

“Daca e mai rau sau mai bine, americanii sunt cei care decid. Nu avem nici cea mai mica dorinta de a ne amesteca”, a adaugat el.

“Presedintele Putin are un omolog: presedintele Trump. Asta e tot. Ei trebuie sa continue sa dialogheze”, a mai spus Peskov.

Presedintele rus Vladimir Putin si presedintele american Donald Trump s-ar putea intalni cu ocazia summitului G20 de la Buenos Aires care va avea loc intre 30 noiembrie si 1 decembrie.

Cei doi lideri ar urma de asemenea sa se intersecteze si la 11 noiembrie la Paris cu ocazia comemorarilor Primului Razboi Mondial, fara a avea insa o intalnire oficiala.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *