Kremlinul respinge o propunere de reintroducere a pedepsei cu moartea in cazul teroristilor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

jihadistKremlinul a respins vineri categoric reintroducerea pedepsei cu moartea pentru faptele de terorism, propunere venita din partea formatiunii social-democrate Rusia Justa in urma recentelor atentate comise de gruparea jihadista Statul Islamic, care a revendicat inclusiv doborarea unui avion civil rus pe 31 octombrie in peninsula egipteana Sinai, catastrofa soldata cu 224 de morti, transmite agentia EFE, citata de Agerpres.

“Este prematur si inoportun”, a afirmat despre aceasta initiativa Serghei Ivanov, seful administratiei prezidentiale ruse, adaugand ca “nu trebuie sa ne lasam dusi de emotii, ci sa avem in vedere simtul realitatii si sa ne respectam obligatiile internationale”. Dar el a admis ca, daca s-ar organiza un referendum, peste 90% dintre rusi ar aproba o asemenea propunere.

La randul sau, purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a amintit ca pedeapsa cu moartea a fost suspendata in Rusia in urma unui moratoriu decretat in 1996 de fostul presedinte Boris Eltin, aceasta fiind o conditie pusa de Consiliul Europei pentru a primi Rusia in organizatie. Peskov a mai precizat ca si actualul presedinte, Vladimir Putin, este impotriva pedepsei cu moartea si nu si-a schimbat opinia.

In schimb, liderul partidului Rusia Justa, Serghei Mironov, si-a justificat initiativa afirmand ca “la razboi este ca la razboi”, in opinia sa reintroducerea acestei pedepsei ca exceptie de la regula in cazul teroristilor si a complicilor acestora fiind oportuna in conditiile in care gruparea jihadista ‘Statul Islamic este adevaratul cancer ar planetei noastre’.

Dar Consiliul rus pentru Drepturile Omului a respins si el initiativa, apreciind ca amenintarea cu moartea este ridicola in cazul teroristilor sinucigasi si a avertizat asupra riscului excluderii Rusiei din Consiliul Europei daca s-ar reintroduce aceasta pedeapsa.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2