Ksovo: Patru persoane arestate pentru trafic de organe

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1


Patru persoane, dintre care doua femei, suspectate de implicare intr-un trafic de organe, au fost arestate in Kosovo, a anuntat vineri politia intr-un comunicat, relateaza AFP, titreaza Agerpres.

Suspectii, retinuti joi in cursul unui raid al fortelor de ordine intr-o clinica privata din apropierea capitalei Pristina, sunt acuzati de “transplant ilegal si trafic de organe si de celule umane”, potrivit sursei. Mai multe documente, in special cu caracter medical, au fost confiscate cu ocazia acestei operatiuni, a adaugat politia, fara alte precizari. Una din cele patru persoane a fost eliberata, in timp ce restul vor mai ramane 48 de ore in arest.

In aprilie, politia a arestat doi medici si doua infirmiere care lucrau intr-o clinica privata dintr-o suburbie a capitalei, de asemenea suspectati de trafic de organe. In mai 2018, un tribunal din Pristina a condamnat la pedepse de sapte ani si jumatate si, respectiv, un an de inchisoare doi medici kosovari care prelevau rinichi pentru a-i vinde unor pacienti bogati, in principal israelieni, cu pana la 100.000 de euro bucata.

Donatorii veneau mai ales din Turcia, Rusia, Moldova si Kazahstan si primeau numai 15.000 de euro pentru un rinichi donat.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2