Kyriakos Mitsotakis si-a propus sa transforme Grecia intr-un paradis pentru antreprenori

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Invingatorul alegerilor generale din Grecia, Kyriakos Mitsotakis, exponent al unui curent modernizator al conservatorismului, si-a propus eliberarea tarii sale de ceea ce el considera ca fiind idei invechite de stanga si transformarea statului elen, cu o politica de impozite joase, intr-un paradis al mediului antreprenorial, scrie EFE, informeaza AGERPRES.

Trei ani si jumatate dupa ce a devenit, la 48 de ani, cel mai tanar lider al formatiunii conservatoare Noua Democratie, Kyriakos Mitsotakis si-a condus partidul, intr-un interval de 40 de zile, la doua victorii zdrobitoare asupra partidului de stanga Syriza al premierului Alexis Tsipras, care a guvernat tara din ianuarie 2015.

Ca presedinte al Noii Democratii, Mitsotakis a dorit sa-si creeze o imagine de lider “care va moderniza tara” si care o va face competitiva pentru secolul al XXI-lea.

El a pus in centrul programului sau politic companiile si clasa medie, aceasta din urma fiind cea mai afectata de cresterea presiunii fiscale in ultimii ani.

Viitorul prim-ministru a promis ca, printre principalele masuri, se vor regasi scaderea impozitelor si reducerea cheltuielilor publice printr-o mai mare cooperare a statului cu sectorul privat, precum si reducerea numarului de functionari.

Mitsotakis nu isi ascunde neincrederea in sindicate si in contractele colective si si-a exprimat preferinta pentru o flexibilizare maxima a muncii iar, in locul contractelor colective sau sectoriale, sustine semnarea directa de catre firme a contractelor cu angajatii.

Este in favoarea unei educatii care sa se adapteze la necesitatile pietei muncii, a unei mai puternice colaborari intre companii si universitatile publice si a transformat intr-o tema principala crearea de universitati private, interzisa de Constitutie.

Partizan al aplicarii unei politici de mana de fier impotriva criminalitatii, el a promis sa abroge imediat toate reformele guvernului anterior din sistemul penitenciar care, in opinia sa, au avut ca unic efect cresterea insecuritatii cetatenilor.

Liderul Noii Democratii s-a opus cu fermitate acordului de la Prespa care a solutionat disputa asupra numelui Macedoniei, insa, dupa aprobarea Parlamentului, s-a angajat sa-l respecte.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2