L-au gasit vinovat. Homosexualul Pomohaci, dat afara din Biserica

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Consistoriul Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia a hotarat ca preotul Cristian Pomohaci, cercetat de Parchetul General pentru ca ar fi incercat sa corupa sexual un minor de 17 ani, sa fie dat afara din preotie, decizia putand fi atacata la mitropolit in termen de 15 zile, a declarat pentru agerpres.ro, vineri, purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei, parintele Oliviu Botoi.

„In urma judecarii cazului parintelui Pomohaci, Consistoriul Eparhial s-a pronuntat si a hotarat caterisirea parintelui Cristian Pomohaci. Aceasta inseamna pierderea preotiei pentru totdeauna si a posibilitatii de a ocupa un post in activitatile bisericesti. Nu va mai putea imbraca haina preoteasca. Decizia a fost aprobata de IPS Irineu, este executorie, dar poate fi atacata in termen de 15 zile la mitropolit”, a spus reprezentantul Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia.

Preotul Cristian Pomohaci ar fi trebuit sa prezinte, pana miercuri, dovezile cerute de superiorii sai pentru a-si sustine nevinovatia fata de acuzatiile ce i se aduc. El a depus doar o cerere prin care acesta solicita retragerea temporara din preotie, invocand motive de sanatate.

Pana acum, preotul Cristian Pomohaci a fost suspendat din functie timp de 30 de zile de catre arhiepiscop, care i-a interzis sa mai slujeasca in biserica, urmand ca membrii Consistoriului Eparhial sa se pronunte asupra acestui caz.

Parchetul General a preluat, pe 19 iulie, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Targu Mures dosarul in care preotul Cristian Pomohaci, din Parohia Mosuni, judetul Mures, este cercetat pentru racolare de minori in scopuri sexuale.

Preotul a fost inregistrat in timp ce ii cerea favoruri sexuale unui minor, iar inregistrarea a aparut in presa.

Ulterior, Pomohaci a fost chemat la Arhiepiscopia din Alba Iulia pentru a oferi explicatii cu privire la inregistrarea audio care il incrimineaza si s-a decis ca parintele sa fie oprit de la slujirea sfintelor taine si a tuturor slujbelor bisericesti pe o perioada de 30 de zile, timp in care el trebuie sa aduca argumente in favoarea sa.

Pe 26 iunie, Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Mures a anuntat ca a fost sesizat cu privire la unele fapte pe care un preot le-ar fi savarsit in prezenta sau asupra unui minor, la cateva zile dupa ce pe paginile de socializare au circulat inregistrari audio in care clericul ar ademeni un minor sa intretina relatii homosexuale cu el.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

2 Comments

 1. dan

  Pomohaci are toate sansele sa-si faca un partid ai carui membri vor jura pe Biblie ca popa a fost „curat” tot timpul.
  Coruri de babe vor descinta, turme de mioare balai vor face greva si nu vor mai paste si cine stie cite alte nenorocir vor mai veni peste noi…Fereste-ne Doamne!

  Reply
 2. ZFPD

  Cai mai mari si influenti gays sin in biserca; majoritatea popilor, etc de lambiserica sin „homisexuali”….. va ciudati acum??? Preotii sin toti niste tilhari…. asta ar trebui pedepsitnsi nu homisexualitatea….. traiti inva in prehistorie, frati ramani……..

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2