L-au investit cu porunca de la centru. Dar la Politia Judetului lucrurile nu merg grozav

Reclame home 1
Reclame home 1

Inspectoratul Politiei Judetene Maramures a fost confiscat politic in ultimii ani de civili cu pedigree maroniu, aflati sub incidenta unor suspiciuni rezonabile de vinovatie. Prin „exceptionalul” Gabriel Oprea, ei au obtinut avansari in grad si numiri discutabile, contra unor stipendii inca nedeclarate.

Nu stim cu certitudine cine, si mai ales cu ce pret, a platit pentru tresele de chestor, nici cum a ajuns Viorica Marincas prima femeie sef de Inspectorat Judetean din Romania, vocatia ei manageriala suprema, inainte si dupa numire, fiind spoitul posturilor rurale. Desi inca prea tanara pentru a se retrage, chestorul de politie Marincas s-a refugiat in civilie, dornica sa beneficieze de avantajele decretului ce a depopulat Politia Romana, lasand institutia de izbeliste. Nu a contat cine ramane, pe ce functii si mai ales cu ce oameni, efectele generate fiind mai devastatoare decat navala unui pluton de procurori DNA la IPJ maramures.

Timp de un an, la Politia Judetului a existat un singur sef, dna Carmen Dan fiind ocupata sa-si apere onoarea si licentele suspecte, atacata de delatorii tudosisti, neimpresionati de originea elitist-sudista a ministresei. Fara numirea ca „imputernicit” (ce terminologie aberanta, folosita doar pe vremea comisariatelor poporului din epoca stalinista), comisarul sef de politie Todoran Ionel – adjunct al sefului Inspectoratului, a fost pus sa pastoreasca timp de un an, doar cu leafa de adjunct, insa cu atributii de sef, institutia care raporta zero cazuri de infractiuni grave, adica crime fara autor necunoscut. Fara citare pe ordin de zi, avansare in grad sau marire de solda.

Si cand multa lume se astepta la o numire plina si desemnarea de alti adjuncti, soseste stirea ca noul sef al Politiei Romane, urmand practicile specifice vechiului regim (vin ai nostri, pleaca ai lor) isi aduce propria echipa, numindu-l la sefia IPJ Maramures pe subordonatul din teritoriu. Nimic rau, daca onorabilul imputernicit al politiei judetene nu ar fi dobandit o trista celebritate in media, pentru sustinerea aberatiei privind infiintarea unei Directii Anticoruptie in Primaria Baia Mare. Din fericire, cineva a sesizat comicul de situatie si l-a tras de maneca, rasplata fiind avansarea acestuia din vanator de politisti corupti in sef al politistilor cinstiti din aceeasi institutie.

Insa ceva nu functioneaza si naste suspiciuni, noul „imputernicit” fiind absent de la manifestari festive precum Ziua Veteranilor de Razboi, ocazie de a-i cunoaste pe cei a caror demnitate nu o pune nimeni la indoiala. Nu deranjeaza delegarea comisarului sef Ratiu, cat absenta adjunctului Todoran, care brusc pare marginalizat, desi a muncit „trei in unul” timp de un an!

Cazul crimei de la Cuprom nu scuza absenta „imputernicitului” de la omagierea veteranilor, chiar daca trebuia sa faca doar figuratie si sa aplaude discursul primarului, stiut fiind ca nu inspectorul sef rezolva cazurile in teren. Ne intrebam daca nu cumva a inceput sezonul de plata al unor polite, iar imaginea IPJ Maramures va fi scoasa la mezat, contra a trei interlopi, doi evazionisti, un drogat si cateva prostituate.

Cu un drum, s-ar putea face ordine in zona Cuprom – Horea, loc unde gasesti exponentii tuturor infractiunilor violente posibile. Daca dl comisar sef Liviu Grozavu nu cunoaste fauna, fiind nou pe post, presa ii poate pune la dispozitie lista indivizilor care controleaza hotii, prostituatele, traficul de droguri, talhariile si alte activitati infractionale din zona. Fara nici o obligatie, desigur. Dar sigur nu va fi nevoie, caci adevaratii profesionisti din breasla stiu totul si ceva in plus.

Carlos SACALUL

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. Cetateanul furios

    Nu vom scapa niciodata de amestecul politicienilor in institutiile statului. Nu cata vreme numirile se fac , legal, de catre politicieni. Degeaba se faleste Iohannis si echipa, justitia nu functioneaza cum trebuie, ca dovada e primarul baimarean care e cercetat de 5 ani dupa prima descindere DNA fara a fi inculpat pentru manarii. Iar celalalt proces de „luare de mita” treneaza de imediat 2 ani, o dovada ca flagrantul nu a fost flagrant ca la carte iar primarul incoruptibil nu e corupt, doar suspectat de coruptie incoruptibila.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole