La 13 zile dupa condamnarea la inchisoare pentru abuz in serviciu Dragnea, scapat de puscarie de colegii din PSD-ALDE

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

PSD-ALDE au grabit votul pe Codul Penal si azi au supus plenului Camerei Deputatilor modificarile la articolele de lege care-l scapa pe Dragnea de inchisoare. Abuzul in serviciu a fost redefinit si limita maxima de pedeapsa a fost coborata la 5 ani. Prin aceasta s-a redus si termenul de prescriere a faptei la 5 ani.

Deputatii PSD-ALDE au avut grija sa scoata din definitia abuzului in serviciu prevederea ca exista infractiune si atunci cand „folosul e pentru altul”. In acest fel au restrans infractiunea doar la situatia in care castigul material e „pentru sine sau ruda pana la gradul II”. Au eliminat partea din continutul infractiunii pentru care Liviu Dragnea a primit 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare.

„E aberant ceea ce se intampla. O gasca isi face legi ca sa-l scape pe seful gastii de raspundere penala. Azi, tertii au fost scosi din definirea abuzului. Maine, vom redefini mita. Pe aceeasi logica, nu va mai fi considerata infractiune de luare de mita daca spui ca ai luat banii pentru un prieten sau pentru partid! Europa nu ne va ierta astfel de derapaje. Din pacate pentru Romania, pe cei care conduc azi nu-i intereseaza ce se intampla cu tara. Dragnea trebuie scapat indiferent de consecinte. In noua forma, un functionar public, care a acordat unui prieten sau coleg de partid un contract de lucrari supraevaluat, nu va mai putea fi acuzat de abuz in serviciu, chiar daca prin fapta sa, cu intentie, a incalcat legea provocand un prejudiciu de milioane de euro”, a declarat deputatul USR de Maramures, membru in Comisia juridica a Camerei Deputatilor, Vlad Durus.

Parchetul General si DNA au iesit cu un comunicat prin care contesta modificarile aduse infractiunii de „Abuz in serviciu”. Peste 200 de dosare deschise sau trimise in judecata anul trecut isi vor pierde obiectul. Prejudiciul estimat in aceste dosare se ridica la peste 148 de milioane de euro.

USR Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2