La Barajul Firiza: Exercitiu spectaculos de salvare in cadrul evenimentului “Medicina de Urgenta AZI” (FOTO)

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Cea de a V-a editie a Conferintei “Medicina de Urgenta AZI” a debutat in dimineata zilei de joi, 30 ianuarie, cu lucrari stiintifice, insotite de demonstratii practice.

In a doua parte a zilei a avut loc un exercitiu de salvare spectaculos, organizat de catre Detasamentul de Pompieri ”Cpt. Marchis Adrian” Baia Mare, din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ”Gheorghe Pop de Basesti” Maramures. Scenariul exercitiului a presupus salvarea unor persoane cazute dintr-o barca in lacul de acumulare Stramtori-Firiza, potrivit unui comunicat al Spitalului Judetean Baia Mare.

Persoanele se aflau la pescuit, iar echipajul de scafandri, care desfasura un antrenament pe lac, a observat ca pescarii au cazut in lac si striga dupa ajutor. Exercitiul a cuprins trei etape: etapa de stabilire a masurilor si actiunilor necesare gestionarii situatiei de urgenta, etapa de cautare-salvare a persoanelor si etapa de acordare a asistentei medicale de urgenta.

Evenimentul “Medicina de Urgenta AZI” va continua pana duminica, 2 februarie si va reuni reprezentanti din lumea medicala si din structurile reprezentative ale situatiilor de urgenta din intreaga tara, dar si din strainatate.

Manifestarea este organizata de Asociatia “Prietenii Spitalului”, Spitalul Judetean de Urgenta “Dr. Constantin Opris” Baia Mare, Universitatea de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu” din Cluj Napoca, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Gheorghe Pop de Basesti” al judetului Maramures, SMURD Maramures, Directia de Sanatate Publica Maramures, Serviciul Judetean de Ambulanta Maramures si Serviciul Public Judetean Salvamont Maramures.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *