La Beijing a fost decretat cod galben de poluare

Reclame home 1
Reclame home 1

Autoritatile chineze au decretat joi codul galben (al treilea in ordinea gravitatii) la Beijing ca urmare a poluarii aerului, preconizand ca fenomenul sa dureze pana sambata, relateaza EFE, informeaza AGERPRES.

Decizia a fost luata dupa masurarea nivelului de poluare a capitalei care timp de doua zile a inregistrat 150 micrograme de concentratie pe metrul cub de aer de particule PM 2,5, cele mai mici si mai periculoase pentru sanatate pentru ca intra direct in plamani.

Pe de alta parte, vizibilitatea ingreunata din capitala a obligat autoritatile sa inchida mai multe drumuri principale in cursul diminetii.

Smogul, sau „pacla de poluare” se accentueaza in China in ultimele luni de toamna si iarna, insa Ministerul Protectiei Mediului avertizase deja in septembrie ca fenomenul ar putea aparea mai devreme anul acesta.

Ministrul pentru protectia mediului, Li Ganjie, a precizat saptamana aceasta, in cadrul celui de-al XIX-lea Congres al PC, ca gradul de concentrare a particulelor PM 2,5 din atmosfera s-a redus totusi anul acesta la Beijing, inregistrand cea mai mica medie istorica in perioada martie-august.

Reducerea poluarii atmosferice este unul din principalele obiective ale ministrului care a anuntat crearea unei agentii de specialitate pentru regiunile Beijing, Hebei si Tianjin (nordul tarii) cele mai afectate de acest fenomen.

Autoritatile chineze folosesc o scara de patru culori pentru codul de poluare, in care cel rosu este cea mai grav, urmat de cel portocaliu, galben si albastru, cel mai scazut.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole