La Bruxelles se redeschid scolile si metroul, in pofida mentinerii la maxim a alertei teroriste

home camp2
home camp2
home camp2

bruxelles_03Bruxellesul incerca miercuri sa-si reia viata normala, in pofida mentinerii alertei teroriste la nivelul sau maxim, scolile fiind redeschise si metroul circuland partial sub stricta supraveghere a politiei, relateaza AFP, citata de Agerpres.

Inchise incepand de luni, toate institutiile scolare si universitatile capitalei belgiene s-au redeschis miercuri dimineata. Circulatia metroului, oprita de luni, a fost reluata in cursul diminetii, dar numai partial si pana la ora 22.00, in loc de miezul noptii de obicei.

Aproximativ 300 de politisti suplimentari au fost mobilizati miercuri pentru protectia scolilor din Bruxelles si alti circa 200 au fost desfasurati pentru securizarea metroului, a indicat Ministerul belgian de Interne, refuzand sa ofere detalii in legatura cu numarul total al membrilor fortelor de ordine mobilizate.

Municipalitatea din Bruxelles a anuntat marti redeschiderea unor locuri si centre culturale aflate in subordinea sa. Marile muzee federale raman insa inchise.

Gradul de alerta terorista este mentinut la nivelul sau maxim la Bruxelles, anunta luni seara premierul belgian, Charles Michel, precizand ca este vorba in continuare de o amenintare ”serioasa si iminenta”. Teoretic, gradul de alerta terorista ar urma sa fie reevaluat pe 30 noiembrie.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *