La Complexul Astronomic Baia Mare se va amenaja un parc tematic

Aleșii județeni au votat pentru amenajarea exterioară a unui parc tematic la Complexul Astronomic Baia Mare. Întruniți în sistem videoconferință pentru ședința extraordinară a Consiliului Județean Maramureș, consilierii au dezbătut cinci proiecte aflate pe ordinea de zi și un punct suplimentar.

Primul punct care a fost discutat a fost tocmai punctul suplimentar care făcut referire la aprobarea unei documentații tehnico-economice pentru obiectivul ”Amenjare exterioară parc tematic Complexul Astronomic Baia Mare”. Șeful administrației județene a explicat faptul că acesta este un obiectiv care se dorește a fi finanțat de către Consiliul Județean Maramureș de mult timp, fiind important pentru județ atât din punct de vedere educațional, cât și al dezvoltării turismului în municipiul Baia Mare. Această amenajare înseamnă, efectiv, construirea unor planete în fața Complexului Astronomic care vor fi iluminate din interior, apoi un pavilion care va reprezenta soarele, dar se dorește și construcția unui amfiteatru și amenajarea aleilor pietonale. Investiția Consiliului Județean este de aproape 500.000 de lei, dar va aduce plus valoare municipiului Baia Mare.

Primul proiect prezentat de președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a făcut referire rectificarea bugetului Judeţului Maramureş, pe anul 2020. Timp de o oră s-au discutat finanțările care se acordă în domeniul sănătății, respectiv spre cele două spitale aflate în subordine, Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare și Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie. În acest sens au luat cuvântul cei doi manageri, respectiv dr. Vasile-Ioan Pop și ec. Ludovica Rusu, dar și aleșii județeni care au lăudat investițiile frumoase realizate în aceste două spitale.

Următorul proiect a privit aprobarea contribuţiei Consiliului Judeţean Maramureş, la diferite acţiuni finanţate din rezerva bugetară, apoi s-a votat aprobarea alocării unei sume din bugetul județului pentru finanțarea programelor structurii sportive de performanță de prim eșalon Clubul Sportiv Municipal Baia Mare – echipa de rugby CSM Știința Baia Mare.

Ultimele două proiecte au vizat modificarea şi completarea Hotǎrârii Consiliului Județean Maramureș nr.13/2020privind aprobarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare pentru R.A. „Aeroportul Internaţional Maramureş” și modificarea Statului de Funcţii pentru aparatul de specialitate al Consiliului Judetean Maramureş.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1