La Consiliul Judetean Maramures a avut loc vernisajul expozitiei ”Romania din carute”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

In holul Palatului Administrativ a avut loc vernisajul expozitiei de fotografie ”Romania din carute”, organizat de Consiliul Judetean Maramures, cu sprijinul Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Maramures. In fotografiile prezentate au fost transpuse momentele reconstituirii Drumului Unirii, drum care a fost parcurs in anul Centenarului, cu carutele trase de cai, de catre delegatia maramuresenilor porniti spre Alba Iulia.

Vicepresedintele Consiliului Judetean, Ioan Doru Dancus a facut parte din acest convoi care a pornit din Sighetu Marmatiei, in 22 noiembrie 2018 si a ajuns orasul Marii Uniri, Alba Iulia, la 1 Decembrie 2018, fiind prezent alaturi de delegatii din Maramures in toate cele zece zile ale traseului.

Vicepresedintele CJ a multumit reprezentantilor inspectoratelor de politie, serviciilor judetene de ambulanta si inspectoratelor judetene de jandarmi din judetele Maramures, Salaj, Cluj si Alba prezenti la eveniment, precum si participantilor la reconstituirea Drumului Unirii. De asemenea, a multumit si primarilor localitatilor prin care a trecut convoiul de carute, pentru caldura si patriotismul cu care au fost intampinati.

Presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, cel care a si aprobat acest proiect in calendarul de proiecte dedicat Centenarului Marii Uniri in judet, le-a multumit si i-a felicitat pe toti cei care s-au implicat in reconstituirea Drumului Unirii cu carutele trase de cai. Seful administratiei judetene a subliniat faptul ca, Maramuresul a fost judetul care a depus la Ministerul Culturii si Identitatii Nationale cele mai multe proiecte pe tema Centenarului Marii Uniri, iar proiectul ”Drumul Unirii” a fost unic in Romania.

Prefectul judetului Maramures, Vasile Moldovan, prezent la vernisaj a felicitat executivul Consiliului Judetean pentru acest demers unic in tara si a multumit tuturor institutiilor care au sprijinit proiectul de reconstituire a Drumului Unirii, in carute.

Eveniment organizat cu sprijinul si colaborarea Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Maramures.

ZiarMM

Foto jos: Claudiu DOBRICAN

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2