La inițiativa Fundației Hope and Homes for Children România: Grup de tineri din Casa de Tip Familial Hollosi Simon din Baia Mare, vizită la CJ

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

La inițiativa Fundației Hope and Homes for Children România, azi a fost în vizită la Consiliul Județean Maramureș un grup de tineri din Casa de Tip Familial Hollosi Simon din Baia Mare, din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Maramureș.

Vicepreședintele Radu Trufan a discutat cu ei despre organizarea județului, precum și despre activitatea angajaților structurilor și direcțiilor din cadrul instituției pe care o reprezintă.

”A fost o experiență interesantă, având în vedere că, pentru o zi, copiii instituționalizați au avut posibilitatea să voteze, să ia decizii pentru ei. Deși totul a fost un exercițiu de imaginație, am rămas plăcut surprins de faptul că toți știu deja care va fi domeniul de activitate în care își vor construi o carieră. Ei au fost interesați să afle cât mai multe informații despre instituțiile aflate în subordinea Consiliului Județean Maramureș, dar și despre cum sunt aleși în funcții consilierii județeni, primarii și despre cum decurge procesul electoral”, susține Radu Trufan.

Pentru că unii dintre ei au împlinit 18 ani, vor avea posibilitatea să aplice ce au învățat azi la următorul proces electoral. Până atunci, însă, vicepreședintele Radu Trufan i-a încurajat să învețe, să aibă încredere în ei pentru că doar așa, îndrumați corect, vor reuși să pășească pe drumul pe care și-l doresc în viață.

Tinerii, însoțiți de Sorina Moldovan, storyteller Hope and Homes for Children România, și Sorina Palcău, instructor educativ DGASPC Maramureș, au promis că se vor strădui să învețe și, de ce nu, într-o zi să ocupe funcții importante prin care să aibă posibilitatea să schimbe viețile altor tineri care cresc în sistemul de stat, transmite Consiliul Județean, într-un comunicat.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2