La interpelarea senatorului Severica Covaciu, se tripleaza subventia pentru producatorii agricoli ce cultiva usturoi

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Sustinerea producatorilor agricoli locali trebuie sa reprezinte o prioritate pentru Romania, afirma senatorul PMP de Maramures, Severica Covaciu.

Marirea subventiilor si eliminarea impozitului pe terenuri si utilaje sunt necesare pentru dezvoltarea agriculturii romanesti. In acest sens, Severica Covaciu a l-a interpelat recent pe ministrul Agriculturii, Petre Daea, atragandu-i atentia ca productia de usturoi nu va creste din cauza subventiei mici.

In prezent, producatorii de usturoi beneficiaza de o subventie de 1.000 euro la hectar, insa costurile sunt de zece ori mai mari.

“In ultimii ani se constata un declin evident al productiei interne la usturoi. Conform programului de sustinere a producatorilor autohtoni, acestia pot beneficia de o subventie de 1.000 euro/hectar, in conditiile in care costurile reale sunt de zece ori mai mari (aproximativ 10.000 euro/hectar). Este remarcabila intentia statului roman de a sustine productia interna la usturoi, dar aceasta nu va crestere datorita subventiilor acordate”, spune senatorul Severica Covaciu in interpelare.

Solicitarea parlamentarului maramuresean nu a ramas fara raspuns, astfel ca ministrul Petre Daea i-a transmis Severicai Covaciu ca in vederea impulsionarii fenomenului de inscriere in Programul de sustinere a productiei de usturoi a fost initiat un proiect de hotarare de Guvern ce prevede majorarea cuantumului spijinului financiar pentru beneficiarii Programului de la 1.000 de euro/hectar la 3.000 euro/hectar.

Mandatar Financiar: 41190004

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole