La ITM Maramureș au mai rămas de ridicat în jur de 4.000 de carnete de muncă. Ce poți face dacă l-ai pierdut (VIDEO

Reclame home 1
Reclame home 1

La Inspectoratul Teritorial de Muncă Maramureș mai există în prezent aproximativ 4.000 de carnete de muncă, pe care posesorii le pot ridica oricând.

”Mai avem în jur de 4.000 de carnete de muncă. De regulă, mai predăm carnete de muncă în luna august când se întorc în țară foarte mulți cetățeni români care sunt plecați în străinătate.

Am făcut apel pe toate căile și în acest an și înainte de luna august ca persoanele care își caută carnetele de muncă și nu și le-au ridicat de la firme, să vină să le caute la noi. Din păcate, foarte multe persoane care s-au întors în țară în momentul de față nu mai au carnetele de muncă, au fost pierdute”, spune Mircea Onea, purtătorul de cuvânt al ITM Maramureș.

Chiar dacă cineva și-a pierdut carnetul de muncă, vechimea poate fi recuperată.

„Atunci procedura pentru a-și recupera vechimea este declararea pierdută a carnetului de muncă. Noi eliberăm la cerere adeverințele de vechime, situație în care acea persoana și-a recuperat practic vechimea. Discutăm de perioadele după 1991 până în 2010. Ce sunt perioade anterioare anului 1991, o pot face doar de la unitățile care încă mai au păstrate arhivele sau de la păstrătorii autorizați de arhive”, a adăugat Mircea Onea.

Detalii în video.

Vlad HERMAN

Video: Călin OȘAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2