La Muzeul Judetean de Arta Baia Mare se lanseaza “Trusa de privit in muzeu”

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Asociatia Da’DeCe in parteneriat cu Muzeul Judetean de Arta «Centrul Artistic Baia Mare» anunta dublul eveniment de lansare a Trusei de privit in muzeu – kit educativ pentru micii vizitatori ai expozitiei permanente.

Copiii cu varsta cuprinsa intre 4 – 6 ani sunt invitati miercuri, 13 noiembrie, la 17,30, la sediul Muzeului Judetean de Arta «Centrul Artistic Baia Mare», la atelier si joac aalaturi de educatorul cultural Iulia Iordan.

Cei mici vor explora galeriile muzeului experimentand texturi, imagini, sunete si emotii autentice. Participarea este gratuita si se face in baza inscrierii pe adresa de e-mail muzartbm@yahoo.com sau la telefon 0371.079.380.

Educatorii, parintii si pedagogii (muzeali) sunt invitati joi, 14 noiembrie, la 12,30, la sediul Muzeului Judetean de Arta «Centrul Artistic Baia Mare», la o masa rotunda pe tema modalitatilor alternative, creative in care copiii prescolari pot explora muzeul, moderata de conf.univ.dr. Alexandra Zbuchea, specialist in marketingul muzeelor si Iulia Iordan, educator cultural (Asociatia Da’DeCe, Bucuresti).

Participarea este gratuita si se face in baza inscrierii pe adresa de e-mail muzartbm@yahoo.com sau la telefon 0371.079.380.

“Trusa de privit in muzeu va fi disponibila pentru familiile cu copii mici incepand de vineri, 15 noiembrie, in limbile romana, maghiara si engleza. Ea va putea fi utilizata gratuit pe parcursul vizitei la Muzeul Judetean de Arta «Centrul Artistic Baia Mare», conform programului normal de functionare: de marti – duminica, intre 10,00 – 16,30.

Trusa de privit in muzeu este un kit pedagogic adresat copiilor de 4 – 6 ani, conceput de educatorul muzeal Iulia Iordan, alaturi de Asociatia Da’DeCe, special pentru Muzeul Judetean de Arta «Centrul Artistic Baia Mare». Ansamblul de elemente interactive, texturi si activitati faciliteaza vizita celor mici si a insotitorilor lor – parinti sau bunici – si ii ajuta sa inteleaga si retina semnificatia Fenomenului Centrul Artistic Baia Mare.

Fundamentata pe cercetarea specificului si a colectiilor muzeului, pe informatiile culese in cadrul atelierelor organizate cu micii vizitatori ai expozitiei noastre permente in luna august a acestui an, si pe vasta experienta a membrilor echipei, trusa va fi disponibila in trei limbi: romana, maghiara si engleza. Traducerea in limba maghiara a fost realizata de dna. Timea Ferencz, iar cea in limba engleza de dl. Chuckk Hubbard.

“Cele doua activitati fac parte din proiectul Activeaza Arta, initiat de Asociatia Da’DeCe si cofinantat de AFCN*. Proiectul are ca scop promovarea patrimoniului cultural si facilitarea accesului familiilor cu copii la patrimoniul material detinut de muzee.

Iulia Iordan este educator cultural si scriitor. Ea si-a inceput cariera muzeala la Muzeul National de Arta al Romaniei si a continuat in cadrul Asociatiei Da’DeCe in calitate de coordonator creativ si director executiv. Este autoarea mai multor carti pentru copii – „Calatorie printre ierburi si lumina”, „Luli si casuta din copac”, „Povesti din calendar”, „Da’ de ce sa ma intorc in timp” si a blogului casadincopac.wordpress.com. Mai multe detalii despre ea gasiti pe iuliaiordan.ro.

Alexandra Zbuchea este doctor in marketingul patrimoniului, consultant in marketing si relatii publice pentru diverse muzee si organizatii neguvernamentale, prodecan al Facultatii de Management din cadrul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative (SNSPA). Alexandra Zbuchea este coordinator al proiectului Activeaza Arta”, a declarat drd. Oana Enasel, referent de specialitate.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2