La Palatul Administrativ a avut loc festivitatea de premiere a celei de a doua editii a proiectului educational ”Arta de a conduce”

Cea de a doua editie a proiectului educational ”Arta de a conduce” s-a desfasurat in holul Palatului Administrativ, marti, 29 octombrie, unde au fost premiati elevii selectati sa ocupe pentru o zi functia de prefect al judetului Maramures, presedinte al Consiliului Judetean Maramures si inspector scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Maramures, se arata intr-un comunicat al Institutiei Prefectului – Judetul Maramures.

”In cadrul acestui proiect educational au participat pana acum peste 1000 de elevi. Impreuna cu ceilalti parteneri, Consiliul Judetean Maramures, Inspectoratul Scolar Judetean Maramures, Asociatia Elevilor din Maramures si Consiliul Judetean al Elevilor Maramures au fost desfasurate activitati si diseminate informatii referitoare la rolul si atributiile autoritatilor administratiei publice locale, respectiv serviciilor publice deconcentrate.

Elevii selectati in etapa a doua a proiectului pentru a ocupa aceste functii si-au desfasurat activitatea impreuna cu noi, au acumulat cunostinte si abilitati, dar in acelasi timp au avut oportunitatea de a lua decizii si de a se confrunta cu problemele care apar pe parcursul desfasurarii activitatii din institutie”, a spus prefectul Vasile Moldovan.

La implementarea cu succes a proiectului care are rolul de a promova cresterea gradului de implicare civica a adolescentilor si tinerilor prin asumarea de responsabilitati in domeniul politicilor publice, implementate de institutii deconcentrate, administrative si educationale si-au adus contributia directori de unitati de invatamant liceal, consilieri educativi, diriginti, profesori, dar si parinti.

Elevii selectati in a doua etapa a proiectului sunt: ”Prefect pentru o zi” – elevul Mihai Lacatus de la Liceul Teoretic ”Emil Racovita” Baia Mare; ”Presedinte CJ pentru o zi” – elevul Darius Boitor de la Liceul Teoretic ”Emil Racovita” Baia Mare; ”Inspector scolar general pentru o zi” – elevul Ionut Caba de la Liceul cu Program Sportiv Baia Mare.

Toti cei trei elevi au primit din partea conducatorilor celor trei institutii publice plachete, iar directorii unitatilor de invatamant implicate in proiect diplome.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1