LA PETEA – Transport de produse second-hand pentru o asociație din Maramureș, oprit la frontieră

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Polițiștii de frontieră sătmăreni, în cooperare cu lucrători din cadrul Autorității pentru Protecția Consumatorului nu au permis intrarea în țară a unui mijloc de transport încărcat cu peste 11 tone de produse second-hand provenite din Franța. Camionul s-a prezentat vineri, 10 noiembrie a.c., în jurul orei 00.45, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea din județul Satu Mare. La volan era un maramureșean de 37 de ani care conducea un ansamblu rutier format din cap tractor marca DAF și semiremorcă, ambele înmatriculate în România.

„Acesta transporta articole second-hand (articole de îmbrăcăminte, saltele, biciclete și încălțăminte) provenite din Franța, marfă ce urma să ajungă la o asociație din judeţul Maramureș. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport de articole a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Satu Mare, care au stabilit că bunurile transportate – în total 11.500 kilograme – nu pot intra pe teritoriul României, întrucât nu sunt îndeplinite condițiile legale (marfa nu corespunde operațiunilor de curățare, dezinfecție și dezinsecție), fiind considerate deșeuri. Drept urmare, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, acestea fiind înapoiate pe teritoriul maghiar”, precizează polițiștii de frontieră sătmăreni.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. Andrei Haiduc

    Uite la nesimțiții din vama cum rup și aruncă cutiile pe jos! Marfa de acolo poate fi mai buna decât ronghiurile vândute de black Friday. Și cum rămâne cu risipa când marfa second hand e tratată așa? Mai bine în groapa de gunoi decât la oameni?

    Tot amărâții trebuie să plătească incompetenta și fudulia politicienilor. Ăia și-au luat proprietăți la mare și acum aduc sclavi moderni de afară, plătiți (cu tichete de vacanță) din munca altor sclavi pe salariul minim de aici. Da sclavii moderni circulă. Apoi noi stăm ca proștii-n vamă că-n Schengen nu mai intrăm.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole