La un sanctuar dedicat elefantilor varstnici din Thailanda, pahidermele se relaxeaza pe acorduri muzicale

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

La un sanctuar dedicat elefantilor varstnici din Thailanda, pahidermele se relaxeaza pe acorduri muzicale, a informat Reuters vineri, potrivit Agerpres.

De opt ani, elefantii in varsta, suprasolicitati si uneori cu handicap, sunt “tratati” cu muzica la sanctuarul Elephants World, pentru pahidermele aflate “la pensie”, din provincia thailandeza Kanchanaburi. Initiativa a venit in contextul in care circa 80% din cei aproximativ 3.000 de elefanti prezenti in locatiile turistice din Thailanda, Cambodgia, India, Laos, Nepal si Sri Lanka, traiesc in conditii precare, au parte de o hrana proasta si sunt suprasolicitati, potrivit organizatiei pentru drepturile animalelor World Animal Protection.

Animalele de la Elephants World primesc mancare buna si ingrijire medicala, insa au parte si de un bonus muzical, pe care par sa-l aprecieze. De cateva ori pe saptamana, pianistul britanic Paul Barton, instaleaza un pian in decorul acestei rezervatii si canta pentru prietenii sai pahidermi.

“Poate ca unii dintre acesti elefanti orbi se vor simti bine daca vor auzi uneori bucati de muzica clasica linistitoare”, a declarat Barton, care a studiat la Royal Academy of Arts din Londra.

Proprietarul sanctuarului, Samart Prasithpol, este la randul sau de parere ca muzica pare sa le ofere elefantilor un confort deosebit.

“Lucram aici pentru a reabilita fizic elefantii, insa recurgerea la muzica ajuta la refacerea lor psihica”, este de parere el.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *