Ladosi (APCPR): Doar 40% din fermele comerciale din Romania vor putea exporta porci vii in UE

Reclame home 1
Reclame home 1

porcCrescatorii de porci din Romania sustin ca decizia obtinuta recent din partea Comisiei Europene de a exporta porci vii in spatiul comunitar este o „batalie castigata”, insa este departe „de a fi castigat razboiul”, deoarece la ora actuala doar 40% din fermele comerciale din Romania vor putea respecta conditiile impuse, informeaza AGERPRES.

„Este un eveniment remarcabil pentru Romania obtinerea acestei decizii pe baza unui proiect inceput in anul 2007. Au fost aproape doua milioane de analize de sange recoltate, a fost creat mai intai un sistem canalizat care sa permita fermelor sa iasa la export cu carne, iar acum si cu animale vii, dar finalul, capatul drumului, nu este aici.

Ceea ce urmeaza este notificarea la OIE (Organizatia Internationala pentru Sanatatea Animalelor n.r.), aceasta organizatie internationala la care se raporteaza toate statele membre atunci cand fac comert cu animale sau produse de origine animala, iar acest lucru se va intampla in perioada imediat urmatoare”, a declarat, marti, presedintele ANSVSA, Radu Roatis, intr-o conferinta de presa.

Acesta a precizat ca strategia Autoritatii pe viitor este legata de stabilirea certificatelor de import — export cu o serie de tari din Orientul Mijlociu, unde Romania va putea poate exporta animale vii si din alte specii.

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole