Landurile germane, nevoite sa-si dubleze cheltuielile pentru a face fata valului de solicitanti de azil

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

tabara refugiati ucraina razboiNumarul mare de imigranti si solicitanti de azil sositi in Germania a dus la cresterea costurilor in toate cele 16 landuri ale tarii, iar oficialii locali din cea mai mare economie a Europei au fost nevoiti sa ceara un mai mare sprijin financiar din partea guvernului federal, relateaza luni DPA citata de Agerpres.

Cheltuielile de procesare a cererilor de azil si gazduirea imigrantilor se vor dubla in acest an ajungand la 5 miliarde de euro de la 2,2 miliarde de euro in 2014.

Costurile reale pentru gazduirea refugiatilor sunt cu siguranta mai mari, in conditiile in care nu toate landurile ofera cifre exacte privind costurile administrative suplimentare si cheltuielile legate de personal.

In Bavaria si Renania de Nord-Westfalia, doua dintre cele mai populate landuri din Germania, procesarea solicitarilor de azil este de asteptat sa coste circa 1,6 miliarde de euro in 2015. Alte state estimeaza ca aceste costuri se vor tripla.

Imigratia este un subiect controversat in Germania, unde un aflux de solicitanti de azil fara precedent din tari precum Siria, Afganistan, teritoriile palestiniene si Kosovo a pus presiune asupra serviciilor publice.

Dintre tarile UE, Germania primeste cel mai mare numar de refugiati in fiecare an si aproximativ 400.000 de persoane sunt asteptate sa depuna solicitari de azil in 2015.

Unul dintre factorii care stau la baza cresterii cheltuielilor legate de imigranti sunt copiii care ajung in Germania fara parintii lor. Cazarea si proviziile pentru un adult solicitant de azil in Bavaria costa in jur de 1.300 de euro in fiecare luna. Insa copiii si adolescentii au dreptul la un tratament special in conformitate cu legislatia din Germania privind protectia copilului, ceea ce ridica costurile lunare la circa 4.000 de euro.

Bavaria gazduieste in prezent 10.000 copii imigranti, in timp ce in Saxonia Inferioara se afla mai putin de 1.000 de copii imigranti.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2