Lansare reusita pentru Ariane 5

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

O racheta Ariane 5 a lansat cu succes miercuri seara doi sateliti, Hellas Sat 3-Inmarsat S EAN si GSAT-17, din Guyana Franceza, potrivit retransmiterii in direct pe site-ul Arianespace, relateaza Agerpres.

“Aceasta lansare marcheaza cel de-al 80-lea succes consecutiv al Ariane 5 in 14 ani, o performanta exceptionala care confirma pozitia sa de lansator comercial cel mai fiabil din lume”, a informat Stéphane Israël, PDG al Arianespace, intr-un comunicat preluat de AFP.

In cadrul unei misiuni de 39 de minute, racheta a plasat pe orbita satelitii Hellas Sat 3 si Inmarsat S EAN, ‘condosat’ pentru operatorii Hellas Sat si Inmarsat pe de-o parte, si GSAT-17 pentru ISRO, agentia spatiala indiana.

Ariane 5 a decolat la 18h:15 ora locala din Kourou (21:15 GMT) de la Centrul spatial din Guyana Franceza.

Puternicul satelit ‘Hellas Sat 3-Inmarsat S EAN’, construit de Thales Alenia Space, a fost lansat pentru doua societati, Inmarsat si Hellas-Sat. Durata sa de viata este estimata la peste 15 ani.

Hellas Sat 3 va furniza servicii de teledifuziune directa si telecomunicatii pentru Europa, Orientul Mijlociu si tarile din Africa subsahariana.

Inmarsat S EAN va oferi pasagerilor de pe transporturile aeriene servicii de Wifi pe intreg globul si conexiune in banda S pentru intreaga Europa.

Al doilea satelit, GSAT-17, construit de ISRO-ISAC si lansat pentru ISRO, va intari serviciile de telecomunicatii. Va acoperi Orientul Mijlociu si regiunile din Asia du Sud-Est, iar durata sa de viata este estimata la 15 ani.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2