Lansarea capsulei Cygnus catre ISS a fost amanata datorita conditiilor meteo nefavorabile

Reclame home 1
Reclame home 1

Norii si ploaia au amânat pentru vineri decolarea unei rachete americane cu misiunea de a-i reaproviziona pe cei trei astronauti aflati pe Statia Spatiala Internationala (ISS), a anuntat NASA, potrivit AFP si titrat de Agerpres.

Decolarea rachetei Antares, care transporta capsula Cygnus, a fost amânata pentru vineri ora locala 04: 23 (09:23 GMT), de la baza NASA de la Wallops Island, statul Virginia, pe coasta Atlanticului.

Se preconizeaza ca racheta Antares va ajunge pe ISS duminica la 09:30 GMT, cu 19 ore inaintea unui cargo spatial rus Progress, care este programat sa fie lansat de pe cosmodromul Baikonur la 17 noiembrie.

Capsula Cygnus, care poate ramâne atasata pâna la 90 de zile de ISS, va transporta apa, alimente, imbracaminte si echipamente necesare pentru mai multe experimente stiintifice, o incarcatura cu o masa totala de trei tone.

La bordul ISS se afla in prezent trei astronauti: un german, un rus si un american.

Dupa incidentul de luna trecuta, in care echipajul unei rachete Soyuz a trebuit sa faca o aterizare de urgenta, fara insa ca cei doi astronauti sa fie raniti, lansarile rachetelor ruse au fost suspendate, desi sunt singurele care transporta, incepând cu 2011, astronauti catre ISS.

Urmatoarea lansare a unei rachete Soyuz cu echipaj al bord este programata pentru 3 decembrie.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole