Laptele matern pare sa reduca riscul de leucemie al copiilor

PNL

bebelusAlaptarea timp de cel putin sase luni reduce cu 19 % riscul de a dezvolta leucemie in copilarie, releva un studiu realizat de cercetatori de la Universitatea Haifa din Israel.

Potrivit herald.ie, oamenii de stiinta au spus ca au facut aceasta descoperire dupa trecerea in revista a 18 de studii diferite, in timp ce o alta analiza separata a 15 studii a constatat ca diferenta de risc este de 11 procente.

Cercetatorii sugereaza ca mai sunt multe de facut pentru a educa femeile cu privire la beneficiile pentru sanatate ale alaptarii si, in acelasi timp, ar trebui facute eforturi pentru a fi mai usor pentru ele sa faca acest lucru in public.

Leucemia este cea mai comuna forma de cancer al copilariei, dar se cunoaste putin despre cauza care o provoaca.

Alaptarea este recomandata de National Health Service din Marea Britanie ca fiind cea mai sanatoasa optiune pentru hranirea copiilor pana la varsta de sase luni.

Autorii studiului sugereaza ca mai multe mecanisme biologice din laptele matern pot explica rezultatele cercetarii, inclusiv faptul ca acesta contine multe componente active imunologic si mecanisme de aparare anti-inflamatorii care influenteaza dezvoltarea sistemului imunitar al copilului, mai scrie herald.ie citat de Agerpres.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2