Lars –Jörn Zimmer – parlamentar al landului Saxony –Anhalt a propus dezvoltarea unor relatii turistice intre Maramures si Germania

Reclame home 1
Reclame home 1

Lars –Jörn Zimmer – parlamentar al landului Saxony –Anhalt din Germania a fost primit, miercuri seara, de presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, alaturi de delegatia care l-a insotit la discutii. Un vechi prieten al Maramuresului – prima sa vizita in Maramures fiind in anul 2011- , deputatul german este presedintele Asociatiei de Turism din landul Saxony –Anhalt. Discutiile purtate in cabinetul sefului administratiei judetene au vizat, in principal, domeniul turismului. Parlamentarul german a aratat ca a ajuns inca de luni in Romania, oprind la Alba Iulia, dar apoi pasii l-au adus in Maramures.

”Baia Mare si Maramuresul inseamna turism. Turismul este cel mai aproape de inima mea, iar in judetul vostru, turismul este o tema actuala. In urma numeroaselor vizite pe care le-am facut aici, am aflat ca Maramuresul este ceva special. Situat la poalele Muntilor Carpati, acest judet este spectaculos prin frumusetea sa. Imi doresc o colaborare intre Maramures si Asociatia Turistica pe care o conduc, motiv pentru care as dori sa aflu cat mai multe despre ceea ce puteti oferi turistilor”, a precizat  Lars –Jörn Zimmer – parlamentar al landului Saxony –Anhalt.

Seful administratiei judetene, Gabriel Zetea a subliniat faptul ca, de la schimbarea conducerii Consiliului Judetean, in vara anului trecut, noul executiv si-a stabilit o strategie care sa duca la dezvoltarea si promovarea turismului atat in tara, cat si inafara granitelor tarii.

”Incercam, cat mai mult, sa participam la marile targuri de turism, sa stabilim relatii bilaterale cu diferite state din Europa. De numai doua saptamani, am finalizat in Maramures un proiect la care am lucrat foarte mult, Zilele Maramuresului. Timp de o saptamana am invitat misiuni diplomatice din aproape toate colturile lumii sa cunoasca frumusetile judetului nostru, iar turoperatorilor prezenti aici le-am pregatit un program amanuntit de vizitare a principalelor obiective turistice.

Toate cheltuielile au fost suportate de catre Consiliul Judetean Maramures, deoarece intentia noastra a fost ca, cei aproape 30 de reprezentanti ai diferitelor state, sa se intoarca in tarile lor si sa discute despre Maramures. Suntem constienti de faptul ca turismul fara infrastructura nu se poate dezvolta, insa noi speram ca, pana in toamna acestui an, avioanele sa zboare pe si de pe Aeroportul International Maramures. Mai multe firme low-cost si-au exprimat deja intentia de a opera de la noi, existand interes in acest sens.

Tot in sprijinul turismului, incepem un program tintit de reabilitare a drumurilor judetene, fiind in plan, doar in acest an, 220 de kilometri de drum pentru care am obtinut deja finantare”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea.

Seful administratiei judetene a precizat ca suntem interesati de orice mod in care putem promova Maramuresul ca destinatie turistica finala, iar potrivit datelor existente, foarte multi turisti germani au ales judetul nostru pentru diferite concedii, in ultima perioada.

Parlamentarul landului german s-a interesat si de oportunitatile de schi din judetul nostru si s-a vorbit despre cele doua statiuni montane, Cavnic si Borsa.

”Turismul este una din industriile usoare cu cea mai mare dezvoltare in lume, iar investitiile in turism si in infrastructura fac oamenii zonei sa ramana acolo. Turismul ofera locuri de munca care nu pot fi transferate. Este important ca land-urile germane sa cunoasca frumusetile Maramuresului si ma voi ocupa personal sa promovez cat mai mult aceasta zona minunata”, a declarat Lars –Jörn Zimmer.

In finalul discutiilor, presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea a propus o infratire intre Maramures si landul Saxony –Anhalt din Germania, urmand ca, in cel mai scurt timp, reprezentantii institutiei judetene maramuresene sa demareze corespondenta cu regiunea germana, pentru concretizarea cat mai rapida a acestui acord, care va aduce la relatii bilaterale profitabile tuturor partilor.

 Biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. doru

    O sa vina in mod serios nemtii doar cand o sa aiba investitii in zona,pe modelul litoralului bulgaresc.In rest parca veneau spaniolii si austriecii,iar noi de atata promovare nici nu mai contam in turismul National.Bucovina ne bate la fundu’ gol,prin pensiunile lor,ospitalitate,preturi accesibile,etc.Cand o sa fim in stare sa-i tinem acasa pe maramureseni ( noi nu castigam aici cat cheltuim in afara ),atunci putem sa mai vorbim de turism,in rest daca suntem varza la dezvoltarea economica e normal sa nu excelam nici in alte domenii,ca doar vorbim de aceeasi administratie.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2