Laufer: Aproximativ 10.500 de planuri de afaceri vor intra in finantare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Ilan Laufer, a declarat luni, in cadrul dezbaterii Start-Up Nation First „Sun” Summit 2017, organizata de Universitatea „Petru Maior” Targu Mures, ca aproximativ 10.500 de planuri de afaceri vor intra in finantare, din cele aproape 20.000 depuse, si ca acum exista unda verde si pentru finantare pe fonduri europene, informeaza AGERPRES.

„Au fost verificate pana acum in jur de 8.000 de planuri de afaceri. Ne dorim sa terminam verificarea si semnarea tuturor acordurilor acum ca avem unda verde si pe fondurile europene, in maximum doua saptamani. Cred ca pana undeva la 10.500 vor intra in finantare, dupa care se va epuiza bugetul.

Nu o sa mai mergem cu verificari pana la 20.000, ca nu are niciun sens. In clipa in care se epuizeaza bugetul o sa vedem pe parcurs daca exista firme care au renuntat ori nu mai vor sa continue dintr-un motiv sau altul, atunci ne vom asigura ca urmatorii de pe lista vor intra. Dar lucrul acesta trebuie sa se realizeze in urmatoarele doua saptamani’, a aratat Laufer.

Ministrul a spus ca pentru a avea baza legala si pentru a incheia toata aceasta perioada de contractare era necesar sa fie aprobate proiectele pe fondurile europene, fapt ce s-a si indeplinit de curand.

„Noi am depus toate eforturile din ultimele 4-5 luni ca sa finalizam acest proces in timp util. Le multumesc colegilor de la Ministerul Fondurilor Europene si mai ales doamnei ministru Rovana Plumb, care ne-a sustinut absolut exemplar si saptamana aceasta am finalizat totul si toate proiectele sunt deja aprobate. Ceea ce inseamna ca putem, in urmatoarele doua saptamani, sa ii programam pe toti cei care au ramas, pentru a fi contractate si aceste fonduri. Aceasta era baza legala, mai intai trebuia sa avem ghidurile aprobate ca sa putem sa contractam suma de 500 de milioane de lei din fonduri europene.

Lucrul acesta se va intampla insemnand una-doua saptamani din acest moment si din clipa in care primim acest aviz pozitiv, incepem sa ridicam toate acele clauze suspensive din contract. Deci inclusiv cei care doresc sa implementeze cu cerere de plata, in una-doua saptamani, vor fi chemati sa li se ridice clauza suspensiva. A fost o chestiune de procedura legala ca sa putem face acest lucru’, a aratat ministrul.

Conform calculelor Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, circa 10.500 de planuri de afaceri din cele circa 20.000 vor putea fi finantate din bugetul alocat anul acesta Programului Start-up Nation Romania, circa 1,7 miliarde lei, din care 500 milioane de lei fonduri europene.

Start-up Nation Romania este un program cu finantare duala, europeana si nationala, prin care se ofera pana la 200.000 de lei (44.000 euro) unor firme nou-infiintate, beneficiarii putand fi persoane juridice (societati comerciale) care aplica direct in program.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2