septembrie 16, 2021

Lavrov: Rusia nu poate permite destramarea Siriei, deoarece alternativa ar fi califatul 

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

lavrov_59671400Rusia nu poate permite destramarea Siriei, deoarece alternativa ar fi califatul impus de gruparea jihadista Statul Islamic, a afirmat ministrul de externe rus Serghei Lavrov, in finalul intrevederii oficiale dintre presedintele Rusiei, Vladimir Putin, si omologul sau american, Barack Obama, luni seara, la New York, in marja Adunarii Generale a ONU, relateaza marti RIA Novosti citata de Agerpres.

Intalnirea dintre Putin si Obama, prima oficiala din 2013, s-a axat pe problema Siriei si a posibilitatii coordonarii eforturilor celor doua tari in lupta impotriva Statului Islamic.

‘Am convenit ca obiectivul nostru comun este o victorie asupra Statului Islamic, caruia sa nu i se permita organizarea unui califat pe care acesta intentioneaza sa-l creeze pe un teritoriu vast. Ei (jihadistii) au ocupat deja zone mari din Siria si Irak si au introdus legi inumane acolo’, a spus Lavrov.

In Siria ar trebui promovate reforme politice, dar fara a repeta greselile din Irak si Libia, a subliniat ministrul de externe rus.

‘Toate reformele politice necesare trebuie promovate, doar ca in asa fel incat sa nu fie repetate greselile din Irak si Libia, unde invazia straina in scopul democratizarii celor doua tari a condus la haos, le-a expus pericolelor si riscurilor de disparitie si de scindare in trei-patru-cinci mici enclave’, a insistat Lavrov, in interviul pentru RT.

In etapa actuala, Rusia considera ca sarcina principala a comunitatii internationale este de a nu permite teroristilor sa distruga Orientul Mijlociu, asa cum il stim, leaganul a trei religii mari ale lumii, a concluzionat Lavrov.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2