Lavrov: UE are nevoie de mai multa independenta fata de Washington

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Uniunea Europeana ar trebui sa fie mai independenta fata de SUA si sa respinga sanctiunile americane impotriva Rusiei, a declarat joi ministrul de externe rus Serghei Lavrov intr-un interviu acordat, din Moscova, agentiei de presa dpa, informeaza AGERPRES.

”Din pacate, relatiile dintre Rusia si UE nu sunt in prezent in cea mai buna forma. Regretam ca Bruxellesul nu a dat dovada de mai multa independenta si s-a lasat atras in spirala sanctiunilor la cererea Washingtonului”, a afirmat Lavrov, adaugand ca Moscova a fost ”foarte surprinsa de graba cu care Uniunea Europeana a acceptat pierderi financiare de miliarde”. ”Americanii nu au inregistrat niciun fel de pierderi”, a spus el, referindu-se la sanctiunile instituite de UE impotriva Rusiei dupa anexarea Crimeii in 2014 si ca urmare a rolului Moscovei in conflictul din estul Ucrainei.

”Credem ca in cele din urma bunul simt va prevala si vom reveni pe calea respectului reciproc si a dialogului”, a afirmat seful diplomatiei ruse, potrivit caruia ”pentru Rusia, Uniunea Europeana nu este un dusman, ci mai degraba un vecin si un partener important”.

Referitor la relatiile cu SUA, Lavrov a declarat ca Moscova este pregatita sa faca tot posibilul pentru a se putea depasi impasul din relatiile intre Rusia si SUA si ia in serios dorinta lui Donald Trump pentru normalizarea dialogului intre cele doua tari.

”Suntem pregatiti sa parcurgem partea noastra de drum pentru a scoate legaturile bilaterale din impas”, a declarat Lavrov in interviu, care a fost postat si pe site-ul Ministerului de Externe al Rusiei.

In acelasi timp, ministrul rus sustine ca relatiile dintre cele doua state continua sa se deterioreze din cauza Washingtonului.

”Noi am luat in serios declaratiile (presedintelui Donald) Trump privind dorinta sa de a stabili un dialog normal intre tarile noastre”, a reiterat Lavrov, apreciind in acelasi timp ca presedintele american se confrunta cu persistenta unui sentiment profund antirusesc in Statele Unite.

Potrivit acestuia, ”chiar daca de la liderul american vin unele impulsuri pozitive, acestea sunt complet contrabalansate de rusofobia crescanda din cadrul establishment-ului american”, care percepe Rusia drept o ”amenintare la suprematia politica americana”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *