Legatura dintre copil si culoare: Expozitie cu vanzare la Biserica ”Sfanta Treime” (FOTO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

picturaOcazie inedita pentru cativa tineri artisti baimareni. Atelierul de Creatie al tinerilor din sistemul de protectie din Baia Mare, sustinut de Fundatia Hope and Homes for Children (HHC) Romania, in colaborare cu Uniunea Artistilor Plastici Baia Mare si Biserica romano-catolica ”Sfanta Treime”, a organizat, in premiera, expozitia de pictura ”CURCUBEUL – legatura dintre copil si culoare”. Vernisajul expozitiei a avut loc vineri, in prezenta iubitorilor de arta, culoare si frumos.

Expozitia cuprinde 34 de lucrari realizate de: Andrada Seletschi (18 ani), Doru Bogar (18 ani), Dana Cordos (19 ani), Marian Reti (20 ani), elevi/studenti la licee de prestigiu din Baia Mare si institutii de invatamant superior din Cluj Napoca. Este vorba despre tineri artisti cu potenţial care isi cauta si isi gasesc propria modalitate de dialog intre ei si publicul larg. Un dialog nonverbal, un dialog al elementelor de limbaj plastic coerent si bine armonizat. Astfel, prin acest tip de evenimente tinerii pot fi facuti vizibili atat publicului larg, cat si celui specializat.

Gazda evenimentului este Biserica romano-catolica ”Sfanta Treime” din Baia Mare, prin bunavointa preotului paroh Ioan Laurentiu Roman. In deschiderea evenimentului, acesta a declarat:

”Biserica noastra este deschisa in permanenta inspre acest gen de evenimente. De data aceasta este cu atat mai special, avand in vedere ca este vorba despre tineri artisti proveniti din sistemul de protectie. Prin lucrarile lor se vede ca sunt talentati si de aceea este nevoie de sustinerea lor continua. Harul daruit de Dumnezeu este sansa lor, iar eu personal ma bucur ca putem sa-i incurajam, sa le dam aripi inspre implinirea viselor, impletite asemeni unui curcubeu, plin de culoare si speranta.”

Terezia Silaghi, din cadrul HHC Romania, de altfel initiatoarea acestui proiect inedit, este o tanara extrem de indragita si apreciata de copii şi tineri si nu numai. Cu mult suflet şi daruire, neobosita, ii sustine permanent in talentele pe care le au, incurajandu-i si sprijinindu-i pe fiecare in parte. Iata ce a declarat in deschiderea vernisajului:

”Prin organizarea acestei expozitii, sustinuta si incurajata de HHC Romania, am vrut sa aratam tuturor talentul nativ al acestor tineri minunati. Curcubeul, ideea de la care am pornit pentru aceasta expozitie, aduce speranta pentru viitor. Este, asa cum am spus, o legatura intre copil si culoare. Iar acesti tineri artisti spera ca, prin imbinarea culorilor, prin picturile realizate cu multa daruire, sa fie cunoscuti in acest domeniu. Este foarte importanta incurajarea lor permanenta, iar expozitiile contribuie la aprecierea reala fata de potentialul lor.”

Prezenta la eveniment, Anamaria Vid-Pop, psiholog, manager Departament Asigurarea Calitatii in cadrul HHC Romania a spus:

„Fundatia Hope and Homes for Children Romania sustine copiii talentati la pictura din sistemul de protectie din Maramures, iar picturile acestora de pana acum fac obiectul expozitiei Curcubeul-legatura dintre copil si culoare. Expozitia este deschisa publicului larg in acest weekend, asa ca va invitam pe toti sa vedeti ca dragostea pentru frumos si culoare exista in toti copiii in mod egal, de oriunde ar fi acestia. Traim intr-o societate moderna si e timpul ca oamenii sa renunte la prejudecatile pe care le au fata de copiii care nu au avut sansa sa creasca in familia naturala. Sansa lor suntem noi toti. Viitorul lor ia nastere acum, iar increderea pe care o au in ceea ce pot sa faca creste prin pretuirea pe care incercam sa le-o oferim la fiecare miscare a pensulei pe panza propriei vieti”.

Expoziţia este cu vanzare, fiind deschisa publicului larg pana duminica, 7 august 2016, la Biserica romano-catolica ”Sfanta Treime” din Baia Mare, situata pe strada 1 Mai, nr. 9.

ZiarMM

hhc expozitie (1)

hhc expozitie (2)

hhc expozitie (5)

expozitie

hhc expozitie (4)

hhc expozitie (3)

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2