Lege privind indemnizatiile si sporurile pentru invalizi, veterani si vaduve de razboi, promulgata

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul pentru promulgarea unei legi care vizeaza indemnizatiile acordate veteranilor, invalizilor si vaduvelor de razboi, informeaza AGERPRES.

Astfel, seful statului a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 92/2016 pentru modificarea art. 1 din Legea nr. 49/1991 privind acordarea de indemnizatii si sporuri invalizilor, veteranilor si vaduvelor de razboi si pentru stabilirea unor masuri privind drepturile prevazute la art. 11 din Legea nr. 44/1994 privind veteranii de razboi, precum si unele drepturi ale invalizilor si vaduvelor de razboi.

„Drepturile banesti acordate in temeiul Legii nr. 49/1991 privind acordarea de indemnizatii si sporuri invalizilor, veteranilor si vaduvelor de razboi, cu modificarile si completarile ulterioare, al Legii nr. 44/1994 privind veteranii de razboi, precum si unele drepturi ale invalizilor si vaduvelor de razboi, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare si al Legii nr. 49/1999 privind pensiile IOVR, cu modificarile si completarile ulterioare, si platite prin casele de pensii/casele de pensii sectoriale nu se au in vedere la acordarea indemnizatiei sociale pentru pensionari reglementata de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, aprobata prin Legea nr. 196/2009, cu modificarile ulterioare”, prevede legea.

Potrivit actului normativ, prevederile se aplica incepand cu data de intai a lunii urmatoare celei in care intra in vigoare legea de aprobare a OUG.

„Drepturile banesti acordate in temeiul Legii nr. 49/1991, cu modificarile si completarile ulterioare, al Legii nr. 44/1994, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare si al Legii nr. 49/1999, cu modificarile si completarile ulterioare, se indexeaza anual prin legea bugetului de stat”, mai stipuleaza legea.

De asemenea, presedintele Iohannis a semnat decretele pentru promulgarea:

* Legii privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 27/2016 pentru modificarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 88/2012 privind cadrul institutional pentru coordonarea, implementarea si gestionarea asistentei financiare acordate Romaniei prin Mecanismul financiar al Spatiului Economic European si prin Mecanismul financiar norvegian pe perioada de programare 2009-2014;

* Legii privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 15/2017 pentru completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 51/2015 privind unele masuri pentru realizarea de investitii la operatorii economici din industria de aparare si pentru modificarea si completarea unor acte normative si a Legii pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 16/2017 privind modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 3/2015 pentru aprobarea schemelor de plati care se aplica in agricultura in perioada 2015-2020 si pentru modificarea art. 2 din Legea nr. 36/1991 privind societatile agricole si alte forme de asociere in agricultura.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2