Legea care interzice fumatul in spatiile publice – un prim pas in preventia bolilor cardiovasculare, sustin specialistii

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

fumatLegea care interzice fumatul in spatiile publice inchise, care va intra in vigoare pe 16 martie, este un pas valoros si poate deveni o veriga importanta a unui program national coerent de preventie care va trebui sa fie definit prin consultarea profesionistilor din domeniu si a populatiei, sustin specialistii, informeaza AGERPRES.

„Modalitatea cea mai eficienta de a scadea mortalitatea cardiovasculara este preventia. Este datoria noastra, a tuturor celor ce activam in serviciile medicale si de invatamant, in miscarea sportiva, in mass-media sau in lumea politica, sa asiguram informarea corecta a populatiei privind factorii de risc si sa promovam un stil de viata si alimentar sanatos”, a declarat presedintele Fundatiei Romane a Inimii, prof. dr. Ioan Mircea Coman, potrivit unui comunicat remis presei.

La randul sau, presedintele Societatii Romane de Pneumologie, Florin Mihaltan, a afirmat ca pericolele fumatului sunt la tot pasul — de la generare de cancere extrem de variate, precum cel pulmonar, bronsic, esofagian, pana la o multitudine de boli cardiovasculare si respiratorii.

„Fumatul actioneaza atat ca factor cauzal, cat si in calitate de factor de risc. Legea fumatului este un pas important pe linia preventiei bolilor cardiovasculare si a controlului tabagismului, o recuperare a aproape 10 ani de intarziere in acest domeniu”, a spus Mihaltan.

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2