Legea care limiteaza tranzactiile in numerar, amanata

Reclame home 1
Reclame home 1

Legea care limiteaza tranzactiile in numerar si reduce comisioanele bancare, a fost amanata, miercuri, la propunerea lui Eugen Nicolaescu, propus ministru de Finante, scrie dcnews.ro.

“Guvernul a amanat adoptarea proiectului de lege, in urma propunerii mele, sustinuta si de ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri. Maria Grapini, motivul fiind ca mediul de afaceri are numeroase observatii formulate la acest proiect. S-a convenit ca, in perioada urmatoare, sa avem consultari cu reprezentantii mediului de afaceri, pentru a lua in considerare observatiile acestora”, a declarat Eugen Nicolaescu pentru Mediafax.

Eugen Nicolaescu, propus de PNL ca ministru de Finante in locul lui Daniel Chitoiu, a precizat ca proiectul de lege va fi aprobat de Guvern doar dupa aceste consultari si va fi transmis spre Parlament spre aprobare pana la sfarsitul actualei sesiuni.

Anterior, la inceputul sedintei de miercuri a Guvernului, premierul Victor Ponta a anuntat ca acest proiect de lege va fi transmis Parlamentului, care este cel care va dezbate toate implicatiile masurilor si “eventual” va modifica nivelul de plafonare, sustinand, totodata, ca Legislativul poate analiza cel mai bine toate implicatiile legii, inclusiv prin consultarea sistemului bancar.

Proiectul de ordonanta de urgenta, elaborat de Ministerul FInantelor, condus atunci de Daniel Chitoiu prevede interzicerea platii in numerar, atat pentru firme, cat si pentru populatie, pentru cumpararile de terenuri, case si masini, indiferent de valoarea acestora, atat cumparatorul, cat si vanzatorul riscand o amenda de 20% din valoarea tranzactiei.

Acelasi proiect prevede si ca platile in numerar pe care le pot efectua firmele intre ele si catre persoane fizice vor fi limitate la 2.000 de lei pe zi, de la 10.000 de lei pe zi, respectiv 5.000 de lei pentru un singur furnizor, si va fi introdus un plafon de 10.000 de lei pentru astfel de plati intre persoanele fizice.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2