Legea concurenței neloiale va fi modificată astfel încât firmele mici să fie protejate

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Legea concurenței neloiale va fi modificată, a declarat pentru News.ro președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu. Principala modificare vizează protejarea firmelor mici în fața abuzului puterii superioare de negociere a companiilor mai mari, cu atât mai mult cu cât, în contextul pandemiei de coronavirus, o mare parte dintre companiile mici sunt la limita de supraviețuire și trebuie apărate de eventuale acțiuni abuzive, precizează profit.ro.

Proiectul a fost în consultare publică pe pagina de internet a instituției. „Concurența neloială este ‘sora mai mică’ a Legii concurenței, deoarece vizează comportamente care au un grad mai redus de perturbare a pieței și care, predominant, afectează interesele altor companii și mai puțin interesele mai largi ale societății. Altfel spus, nu afectează funcționarea întregii piețe și, din acest motiv, sancțiunile sunt mult mai reduse pentru fapte de concurență neloială”, a declarat președintele Consiliului Concurenței.

Legea prevede posibilitatea ca autoritatea de concurență să poată selecta și prioritiza cazurile mai importante, în care se suspectează încălcarea Legii concurenței neloiale, pentru a le investiga. În celelalte situații, companiile care se consideră lezate se pot adresa direct instanței.

O altă modificare importantă a legii este includerea în sfera practicilor de concurență neloială a exploatării poziției superioare de negociere a unei companii în raport cu o alta, cu care se află într-o relație comercială. Această prevedere vizează relația dintre companii aflate pe paliere diferite de piață și nu relația dintre companii concurente.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *