Legea Educatiei, modificata de Guvern

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

ponta-sedinta-de-guvernLegea educatiei nationale a fost modificata de Guvern, prin ordonanta de urgenta, fiind introdus un articol care va conferi titularilor unui titlu de doctor dreptul sa renunte la acest titlu in baza unei cereri adresate Ministerului Educatiei, in conditiile in care legislatia actuala nu reglementeaza o astfel de situatie, informeaza romaniatv.net.

“Renuntarea la un titlu stiintific trebuie facuta cu maxima responsabilitate. (..) Odata cu renuntarea, nu renunti doar la diploma, renunti la intreg procesul de pregatire care a fost urmat pentru obtinerea unei diplome. (…)

Daca o persoana care a renuntat la un titlu doreste sa acceseze din nou acel titlu stiintific, trebuie sa reia, pe de o parte, intreg procesul de pregatire de trei ani la doctorat, trei-patru ani la licenta, doi ani la master, cat si sa plateasca sa urmeze la forma de pregatire cu plata, cu taxa, acest proces’, a declarat, luni, ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu.

Acesta a mai precizat ca, in lege, nu este prevazuta posibilitatea ca persoana care renunta la titlu sa plateasca despagubiri statului pentru banii investiti in pregatirea sa iar aceasta nici nu este obligata sa precizeze motivele pentru care renunta la titlul academic.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2