Legea preventiei a ajuns o (re)forma fara fond

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Prin adoptarea Ordonantei de Urgenta 116 din 28 decembrie 2017 se anuleaza practic orice efect benefic al legii preventiei, prin acordarea de prime inspectorilor fiscali care dau amenzi. 15% din veniturile ANAF vor fi acordate ca premii  lunare personalului ANAF.

Stimularea personalului ANAF cu prime lunare din toate sumele pe care acestia le vor incasa va duce la un val de procese verbale de contraventie care nu vor mai contine sanctiunea “avertisment”, ci vor fi instituite amenzi in bani, care vor pune presiune suplimentara pe bugetele intreprinzatorilor si ale mediului de afaceri si asa greu incercate in ultimul an, prin degringolada fiscal-economica pe care PSD-ALDE o fac de cand au preluat guvernarea.

Dupa ce au bulversat complet investitorii cu anuntarea de masuri fiscale pe care apoi le-au retras, aratand incompetenta si amatorism, PSD-ALDE distrug orice idee de preventie anuntata prin legea 270/2017, care ar fi avut scopul de a stimula initiativa privata, lasand in urma practicile din trecut ale inspectorilor fiscali, care la orice control efectuat aplicau amenzi.

Orice privat e familiar cu expresiile “fara amenda nu scapi” sau “sigur gasim noi ceva sa-ti dam amenda”. Ei, de-acumva fi mai rau, personalul ANAF va dori sa aplice amenzi, pentru marirea veniturilor personale. Ce om sanatos la cap va mai da avertisment in loc de amenda?

Vlad Durus, Deputat USR de Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2