Legea prin care persoanele persecutate din motive politice vor primi indemnizatii, promulgata

Reclame home 1
Reclame home 1

Surse: Câ?i parlamentari voteaz? pentru suspendarea lui B?sescuPresedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul privind promulgarea legii prin care se acorda o indemnizatie persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurata cu incepere de la 6 martie 1945, celor deportate in strainatate ori constituite in prizonieri, informeaza Administratia Prezidentiala, transmite Agerpres.

Plenul Camerei Deputatilor, in calitate de for decizional, a adoptat pe 11 martie aceasta lege.

Actul normativ pentru modificarea Decretului-lege nr.118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurata cu incepere de la 6 martie 1945, precum si celor deportate in strainatate ori constituite in prizonieri prevede ca aceste categorii de persoane au dreptul la o indemnizatie lunara de 400 de lei pentru fiecare an de detentie, stramutare in alte localitati, deportare in strainatate sau prizonierat, indiferent daca sunt sau nu pensionate.

“Sotul/sotia celui decedat din categoria celor disparuti sau exterminati in timpul detentiei, internati abuziv in spitalele de psihiatrie, deportati, prizonieri sau carora li s-au stabilit domiciliu obligatoriu are dreptul la o indemnizatie lunara de 400 de lei neimpozabila daca ulterior nu s-au recasatorit. Indemnizatia se poate cumula cu orice pensie”, mai prevede acest text de lege.

Tot miercuri presedintele Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru intarirea disciplinei financiare privind operatiunile de incasari si plati in numerar si pentru modificarea si completarea OUG nr. 193/ 2002 privind introducerea sistemelor moderne de plata.

De asemenea, a semnat decretele privind eliberarea din functia de judecator la Tribunalul Sibiu a Gabrielei Liliana Berghezan — pensionare, la data de 10 aprilie, si din functia de judecator la Judecatoria Targu Jiu a lui Liviu Boian — pensionare, la data de 15 aprilie.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. Zoltan Kiss

    Si nemernicul de Ponta a fost persecutat politic? ori parintii lui astfel fac rost de ceva bani in plus?Sant curios cine se va incadra in afara de cei apropiati guvernului si PSD?

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2