septembrie 28, 2021

Legea privind combaterea ambroziei, promulgata de presedintele Iohannis

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat joi Legea privind combaterea ambroziei, informeaza Administratia Prezidentiala intr-un comunicat transmis AGERPRES.

Deputatii au dat unda verde, pe 6 februarie, cu 264 de voturi pentru si o abtinere, proiectului de lege privind combaterea ambroziei – considerata ca fiind planta cea mai alergena din Romania.

Conform legii, in scopul distrugerii ambroziei si prevenirii raspandirii acesteia, proprietarii sau detinatorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, cailor ferate, cursurilor de apa, lacurilor, sistemelor de irigatii si ai bazinelor piscicole vor desfasura periodic, in perioada cuprinsa intre rasarirea acestei plante si aparitia primelor inflorescente, respectiv cel tarziu pana la data de 30 iunie a fiecarui an, lucrari de intretinere a terenurilor prin cosire, smulgere, erbicidare sau alte lucrari si metode specifice. Aceste masuri se mentin pana la sfarsitul perioadei de vegetatie a ambroziei.

De asemenea, beneficiarii lucrarilor de constructii au obligatia ca pe terenurile afectate de lucrari sa ia masurile necesare pentru evitarea instalarii sau raspandirii ambroziei. Lucrarile de intretinere a terenurilor in vederea combaterii plantei mentionate in ariile naturale protejate prin lege se face potrivit Planului de management pentru acestea.

Cei care nu isi indeplinesc aceasta obligatie vor primi un avertisment scris si, daca nu se conformeaza, vor fi amendati cu sume cuprinse intre 750 si 5.000 de lei – persoanele fizice si 5.000 – 20.000 de lei – persoanele juridice.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2