Legea privind dublarea alocatiilor pentru copii, promulgata

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, marti, legea privind dublarea alocatiilor pentru copii, informeaza AGERPRES.

Potrivit Administratiei Prezidentiale, seful statului a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 9/2019 pentru modificarea si completarea Legii nr. 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii, precum si pentru modificarea art. 58 alin. (1) din Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Legea prevede ca „alocatia de stat pentru copii se stabileste in cuantum de: a) 600 lei pentru copiii cu varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani, in cazul copilului cu handicap; b) 300 lei pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 2 ani si 18 ani, precum si pentru tinerii prevazuti la art.1 alin.(3); c) 600 lei pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 3 ani si 18 ani, in cazul copilului cu handicap”.

Cuantumurile alocatiei de stat pentru copii, prevazute la alin. (1), se majoreaza anual prin hotarare a Guvernului, mai prevede actul normativ.

Prezenta lege intra in vigoare la data de intai a lunii urmatoare celei in care aceasta se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat saptamana trecuta ca nu are motive sa nu promulge aceasta lege si a aratat ca Guvernul trebuie sa vina cu solutii.

„Vorbim despre niste sume care nu sunt prinse in buget si atunci Guvernul va trebui sa vina cu solutii pentru a vedea cum se poate continua. (…) Exista variante, cu siguranta, insa trebuie sa fim foarte realisti. Prima rectificare de buget, deci o rectificare inseamna sa se mute bani de la un capitol la altul, se poate face abia la mijlocul anului”, preciza Iohannis.

Tot saptamana trecuta, premierul Ludovic Orban a anuntat ca va fi prorogat, cel mai probabil, termenul de intrare in vigoare a dublarii alocatiilor pentru copii.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2