Legea privind infiintarea Institutului National de Administratie, promulgata de presedintele Iohannis

Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul privind promulgarea legii pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 23/2016 privind infiintarea Institutului National de Administratie, informeaza AGERPRES.

Potrivit prevederilor legii, se infiinteaza Institutul National de Administratie ca institutie publica de interes national, cu personalitate juridica, organ de specialitate al administratiei publice centrale, in subordinea Ministerului Dezvoltarii.

Institutul va prelua activitatea in domeniul formarii profesionale in administratia publica si al perfectionarii profesionale a functionarilor publici de la Agentia Nationala a Functionarilor Publici si Centrele regionale de formare continua pentru administratia publica locala.

Institutia va avea sediul in Bucuresti, in str. Occidentului, nr.14, Sectorul 1.

INA va asigura cadrul institutional pentru derularea activitatilor de formare a personalului din cadrul autoritatilor si institutiilor publice. Va organiza, intre altele, programe de formare specializata pentru ocuparea unei functii publice corespunzatoare categoriei inaltilor functionari publici, functionari publici, personal contractual, persoane alese sau numite in functie de demnitate publica sau asimilate acestora, alesi locali, manageri publici, precum si alte categorii de persoane.

Conducerea Institutului este asigurata de un presedinte cu rang de secretar de stat, care este ajutat de un vicepresedinte cu rang de subsecretar de stat.

Personalul Institutului se compune din demnitari, functionari publici si personal contractual. Salarizarea personalului INA se face potrivit legislatiei in vigoare aplicabile personalului platit din fonduri publice.

Seful statului a mai semnat vineri decretele pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 12/2016 pentru modificarea si completarea Legii nr. 184/2001 privind organizarea si exercitarea profesiei de arhitect si privind eliberarea din functia de judecator la Tribunalul Caras-Severin a Mariei Iliasa si privind eliberarea din functia de judecator la Tribunalul Iasi a Lenutei-Nicoleta Zaharia, ca urmare a pensionarii acestora.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2