Legea privind securitatea cibernetica a fost respinsa de deputati

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

calculatoarePlenul Camerei Deputatilor a respins miercuri legea privind securitatea cibernetica a Romaniei, declarata neconstitutionala, cu 287 voturi „pentru” si patru abtineri, scrie Agerpres.

Comisia pentru aparare, Comisia pentru tehnologia informatiei si Comisia juridica au decis sa faca un raport comun de respingere a acestei legi, dupa ce Curtea Constitutionala a declarat-o neconstitutionala in ansamblul ei.

„Suntem intr-o procedura impusa de declarare ca neconstitutional a acestui proiect, deci nu se poate decat respinge acest proiect. Discutam strict de o procedura impusa de neconstitutionalitate”, a spus in plenul Camerei presedintele Comisiei juridice, Bogdan Ciuca.

Deputatul PNL Daniel Iane a mentionat ca aceasta lege a trecut in mod tacit prin Parlament si. daca nu era PNL care sa o atace la Curtea Constitutionala. „astazi aveam mai putine drepturi, mai putine libertati, mai putina democratie”.

„Nu exista alt deznodamant decat respingerea acestei legi, pentru ca nici macar de amendamentele pe care le-am lucrat la comisie nu s-a tinut cont. Respingerea este singura concluzie pe care o putem trage”, a aratat Iane.

Deputatul PSD Sorin Iacoban a precizat ca proiectul de lege are ca obiect reglementarea activitatii in domeniul securitatii cibernetice, o componenta importanta a securitatii nationale a Romaniei, precum si obligatiile persoanelor juridice de drept privat si de drept public privind protejarea infrastructurii cibernetice.

„Avem nevoie de o lege a securitatii cibernetice in contextul geopolitic actual, dar sa stiti ca trebuie sa ne gandim de doua ori, ca niciodata nu trebuie sa aducem atingere drepturilor si libertatilor cetatenesti”, a spus Iacoban.

Camera Deputatilor este prima camera sesizata in legatura cu aceasta lege, iar Senatul este forul decizional.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2