Legea salarizarii ajunge, luni, in Parlament

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Legea salarizarii unitare, prin care se maresc considerabil salariile bugetarilor, este de asteptat sa fie depusa luni in Parlament. Cel putin asta a anuntat liderul PSD Liviu Dragnea, care sustine ca nu s-a intarziat cu aceasta lege. Intre timp, sindicalistii deja au depus amendamente de modificare a textului, iar opozitia a refuzat invitatia de a face acest lucru, anuntand consultari cu sindicalistii.

Intrebat cat mai intarzie depunerea Legii salarizarii unitare in Parlament, presedintele Camerei Deputatilor a spus:

„Dar nu intarzie. Si am stabilit sa depunem luni”, spunea Liviu Dragnea saptamana trecuta. Asta dupa ce legea a fost amanata deja de trei ori si nici partidul nici Guvernul nu isi asuma initierea acestui proiect. Ea a fost insa publicata pe site-ul PSD de doua saptamani.

„A fost foarte bine ca a fost aceasta perioada, foarte multi oameni au inceput sa inteleaga ce este in acea lege si ceea ce ne-a interesat si m-a interesat, ca legea sa intre in Parlament dupa ce cea mai mare parte din societate sa inteleaga ce este in ea”, a completat Liviu Dragnea, potrivit News.ro.

Nimeni nu se ingramadeste la amendamente si, desi Dragnea spune ca au fost depuse pana acum 30 de amendamente, numai Federatia Sindicatelor Nationale ale Politistilor si Personalului Contractual din Romania (FSNPPC) a anuntat trimiterea unor modificari catre comisiile parlamentare.

Nici ALDE, dar nici partidele din opozitie nu au depus insa amendamente la aceasta lege.

„O sa primim, ma refer la toti colegii mei, proiectul de lege, o sa-l analizeze si daca o sa doreasca sa faca anumite amendamente care sunt concordante cu spiritul proiectului de lege probabil ca le vor face”, a spus presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu.

„Ar fi culmea sa intram in acest joc neserios al PSD, sa facem amendamente pe un proiect care este mutat de la unul la altul in interiorul PSD”, a precizat presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan.

„PNL va avea consultari cu federatiile si confederatiile sindicale din domeniu. Vom analiza fiecare articol din lege, fiecare grila si vom anunta ce masuri luam in acest domeniu. Asteptam ca legea sa fie asumata de cineva. Guvernul da din colt in colt si nu-si asuma legea, sunt foarte multe amanari. Asteptam ca proiectul sa fie asumat si apoi vom invita toate confederatiile sindicale la consultari”, a declarat vicepresedintele PNL Sulfina Barbu, fost ministru al Muncii.

„Haideti sa avem acest proiect in mod oficial si cu siguranta vom depune amendamente”, a spus si deputatul USR Cristian Ghinea.

„In linie dreapta” Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat, tot saptamana trecuta, ca proiectul Legii salarizarii unitare este in linie dreapta si va fi depus la Parlament cat mai curand, ea neavand „niciun stres” ca actul normativ nu va trece destul de repede de Legislativ.

„Legea este buna, nu este perfecta, asa cum am spus de fiecare data. Am si spus ca vor mai fi facute probabil suficiente amendamente. Sigur ca nu vrem sa se modifice esenta acestei legi. M-am uitat pe cateva dintre amendamentele care au sosit pana acum pe adresa pe care noi am dat-o a Ministerului Muncii.

In majoritatea cazurilor nu s-a citit legea pentru ca altfel nu aveau cum sa faca asemenea greseli sau sa puna astfel de intrebari. Pur si simplu ei isi includ vechimea in salariu de baza cum era pana acum ori in aceasta lege are vechimea in afara salariului de baza care se aduna si la ele se aplica sporurile. Din aceasta cauza sunt multi care spun ca le scad salariile, dar nu au facut calculul bine”, a afirmat Olguta Vasilescu, la Parlament.

Ministrul a tinut sa precizeze ca proiectul legii salarizarii unitare este „in linie dreapta”, urmand sa intre in vigoare la 1 iulie, asa cum este specificat si in programul de guvernare. 

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2