septembrie 16, 2021

Legea salarizarii unitare a personalului platit din fonduri publice, printre prioritatile ministrului Muncii in 2016

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

bani leiLegea privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice se afla printre prioritatile anului 2016, a declarat, luni, ministrul Muncii, Ana Costea, care a precizat ca termenul de adoptare a acestei legii este noiembrie 2016, informeaza AGERPRES.

“Exista un proiect in minister al acestei legi (a salarizarii unitare n.r.). Impreuna cu directiile de specialitate din minister, dupa ce vom aseza putin pe tot ceea ce inseamna salarizare va trebui sa facem niste studii de impact. Va trebui sa respectam procedura de a revizui acel proiect, pe de o parte, sa vedem care sunt lucrurile… exista niste nemultumiri si din partea sindicatelor si din partea patronatelor si atunci vom relua aceasta procedura.

Deci, noi, la 1 februarie o sa avem proiectul pus la punct in minister, il spunem procedurii consultarii partenerilor sociali, pentru ca am acest mecanism si legea ma obliga ca tot ceea ce inseamna proiect de act normativ cu impact pe atributiile partenerilor sociali sa ii consult. Voi face si o consultare interministeriala. Dupa ce realizam consultarea cu partenerii sociali proiectul de lege urmeaza sa fie dezbatut de societatea civila si abia dupa aceea intra in dezbaterile comisiilor de specialitate la Parlament”, a explicat ministrul Muncii.

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2