Legile statului roman trag pielea de pe taranii maramureseni. Vezi de ce

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

La inceputul acestei saptamani, o delegatie formata din patru localnici ai comunei Cupseni, cu varste cuprinse intre 55 si 78 de ani, a calcat pragul Consiliului Judetean, in cautarea unei solutii pentru a circula cu tractoarele prin comuna.

Din pacate insa, consiliera presedintelui Zamfir Ciceu le-a spus ca acesta este intr-o sedinta si ca nu ii poate primi.

„Am 55 de ani si am condus o viata intreaga prin comuna, fara sa fiu amendat, am facut cursul de legislatie impreuna cu alti oameni din sat, la o scoala de soferi autorizata si am obtinut atestat. La varsta mea si cu gospodaria pe care o am, nu imi permit sa stau in Baia Mare sa ma duc la scoala de soferi. Si ca mine sunt multi, sa trebuiasca sa dai examen pentru permis la 70 de ani, mi se pare exagerat”, este marturia unuia dintre localnici.

Satenii din Cupseni se plang ca seful de post ii are in vizor de ceva vreme si nu se indura cand le scrie amenzile usturatoare.

Daca pana anul trecut legea le permitea sa traverseze drumurile comunale pentru a ajunge pe ogor, cu atestatul de brazdar, de anul acesta amenzile nu intarzie sa apara.

Seful de post, Onisor Ropan, nu s-a lasat induplecat atunci cand le-a scris multora dintre ei, amenzile ce pleaca de la 500 de lei.

Ingrijorat de situatiile survenite in urma amenzilor, primarul comunei Cupseni, Mircea Boga, a luat legatura cu sefia IPJ, in persoana Vioricai Marincas, pentru a vedea daca exista o cale de mijloc in favoarea satenilor.

„Am vorbit cu doamna Marincas si mi-a spus ca taranii ar trebui sa se orienteze, dar acum eu ce sa le spun oamenilor, sa zboare pana ajung pe tarla, numai sa nu treaca pe drumul public? In loc sa ne para bine ca taranii romani mai fac agricultura si sa-i ajutam, noi le dam amenzi. Unii dintre noi se cred mai catolici decat Papa. E strigator la cer!” a declarat pentru ZiarMM, primarul comunei Cupseni.

Cu aceeasi problema se confrunta si localitatile Cernesti si Coroieni.

Primarii sunt hotarati sa ia masuri pentru a cadea la o intelegere cu autoritatile, in scopul eliminarii unor astfel de inconveniente.

Alina BOHĂŢEL

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2