Legume proaspete recoltate de pe Statia Spatiala Internationala

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Astronautii rusi au reusit sa recolteze legume din mini-gradina aflata la bordul Statiei Spatiale Internationale (ISS), oamenii de stiinta sustinand ca legumele sunt perfect comestibile. ‘Experienta cu mazarea este extrem de promitatoare’, spun ei, citati de 7sur7.be, relateaza Agerpres.

Astronautii au cultivat legume japoneze si grau pitic, ale carui graunte sunt de o calitate excelenta, arata Margarita Levinskih, cercetatoare la Institutul pentru probleme biomedicale al Academiei de Stiinte din Moscova. Ei vor sa cultive anul viitor orez, rosii si ardei in sera de pe ISS, care trebuie insa sa fie reparata pentru a fi operationala, potrivit agentiei RIA Novosti.

Aceste culturi vor completa alimentatia astronautilor in timpul misiunilor, dar se va si verifica, prin ele, daca plantele astfel obtinute sufera modificari de ordin genetic in spatiu. In prezent, ISS este aprovizionata regulat cu hrana de pe Pamant. Acum cateva saptamani, o nava comerciala a zburat in spatiu cu o incarcatura de 1.300 kg spre ISS. La bordul ei s-au aflat hrana, imbracaminte, cadouri de Craciun trimise de familiile astronautilor si furnici, destinate unui studiu.

NASA a anuntat la inceputul acestui an ca durata de viata a ISS va fi prelungita cu patru ani datorita garantiilor financiare ale guvernului american, asa incat laboratorul din spatiu va ramane operational cel putin pana in 2024.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2