Desi sunt sanatoase, nu toate legumele si fructele sunt recomandate la mentinerea siluetei. Un nou studiu stiintific, publicat in revista PLOS Medicine si preluat de 7sur7.be, arata care dintre ele trebuie alese pentru ca regimul alimentar sa nu duca la cresterea greutatii.
Este cunoscut faptul ca alimentele proaspete, neprelucrate sunt mai bune pentru sanatate decat cele prelucrate. Autorii studiului mentionat au analizat obiceiurile alimentare a 133.000 de persoane timp de patru ani. Rezultatele confirma ca se poate slabi mancand mai mult, informatie care ar trebui sa ii intereseze pe gurmanzi.
Este suficient sa se mizeze pe fructe si legume, dar nu oricare. Studiul recomanda consumul a 13 alimente: bace, mere, pere, portocale, tofu, soia, conopida, avocado, varza de Bruxelles, brocoli, fasole, morcovi si ardei. Participantii la studiu care au consumat regulat aceste fructe si legume au luat cel mai putin in greutate in decursul anilor.