Lemn confiscat și amenzi de peste 33.000 lei în Maramureș, pentru infracțiuni silvice

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Săptămâna trecută, polițiștii Serviciului de Ordine Publică au organizat o acţiune de amploare pentru identificarea și dispunerea măsurilor legale față de persoanele care comit fapte ilegale în domeniul silvic.

Activitățile au vizat modul în care se respectă normele referitoare la exploatarea, prelucrarea, transportul, depozitarea și comercializarea materialelor lemnoase, de către operatorii economici din domeniu și transportatorii de astfel de materiale.

În cadrul acţiunii, polițiștii de ordine publică au fost sprijiniți de specialiști din cadrul Direcţiei Silvice Maramureș și poliţişti locali.

Astfel au fost efectuate 27 de controale, toate pe drumurile publice. Au fost verificate 390 de autovehicule, dintre care 60 transportau lemn.

Ca urmare a verificărilor au fost constatate trei infracțiuni și au fost aplicate 86 de sancțiuni contravenționale. Trei dintre acestea au fost la Legea 171/2020 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar celelalte sancţiuni au fost aplicate pentru abateri rutiere. Valoarea amenzilor a fost de peste 33.000 lei.

De asemenea a fost confiscat 86.04 mc, în valoare de peste 21.000 de lei și au fost reținute două permise de conducere.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2