Lemnele se fura la greu din padurile Maramuresului. Sute de amenzi aplicate de politie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Furturile de lemn din padurile Maramuresului au existat si anul trecut, in ciuda tuturor actiunilor care au fost facute de politie. Semn ca infractorii nu se tem de lege si lemnul este o sursa de venit care merita riscul de a fi prins si aruncat in puscarie.

Prevenirea si combaterea fenomenului infractional in domeniul silvic a continuat si in anul trecut. La nivelul Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures, avand in vedere nevoile impuse de situatia operativa inregistrata in domeniul silvic si tinand cont de prevederile Planului National Comun de Actiune „Scutul Padurii 2016” si a planurilor proprii, s-au intensificat activitatile preventiv-reactive si de combatere a faptelor ilicite specifice acestei linii de munca, iar diligentele depuse au determinat cresterea semnificativa a volumului indicatorilor de constatare si sanctionare a infractiunilor si contraventiilor silvice in perioada supusa analizei.

Activitatile preventive desfasurate pentru prevenirea si combaterea taierilor ilegale de arbori din paduri, a faptelor ilegale asociate din circulatia, depozitarea, prelucrarea si comercializarea materialului lemnos, s-au materializat in executarea  a 1172 controale in fondul forestier, pe linia provenientei, prelucrarii, depozitarii si valorificarii materialului lemnos si pe linia legalitatii transportului materialului lemnos.

Ca urmare a acestor activitati au fost aplicate 491 sanctiuni contraventionale, in valoare de peste 1.000.000 lei.

In cazul acestor contraventii, odata cu aplicarea sanctiunilor cu amenda contraventionala, s-a dispus si confiscarea unui volum total de aproape 9500  mc  material lemnos si a 200 pomi de Craciun.

Ziarmm

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole